5 ŽIVIL, KI JIH NE SMETE MEŠATI Z ALKOHOLOM

Vedno so nas učili, da je pred uživanjem alkohola pametno napolniti želodec. Vendar to ne pomeni, da ni pomembno, s čim ga napolniš. Predstavljamo ti seznam živil, ki jih nikar ne uživaj pred ali med pitjem alkohola, ker lahko v telesu izzovejo resne reakcije.

1. Čokolada

Maščobe, kakav in kofein enostavno ne gredo z roko v roki z alkoholom. Če boš pred, med ali kmalu po pitju alkohola pojedla veliko čokolade, se ne čudi čudnemu občutku v trebuhu, napenjanju in slabemu počutju. Čokolada in alkohol ti lahko resno uničita obetajoč petkov večer.

2. Slani prigrizki

Čips, slani arašidi, prestice, smokiji … Najbrž se ti je od nekdaj zdelo, da se odlično priležejo k alkoholu? Nekateri bari jih celo strežejo v kombinaciji z gurmanskimi pivi, mar ne? Če ne želiš težav, se slanih prigrizkov v kombinaciji z alkoholom raje izogibaj. Zakaj? Zaradi soli boš samo še bolj dehidrirana. Alkohol je tako ali tako znan po tem, da dehidrira telo. Če boš slane prigrizke jedla pred uživanjem alkohola, ti bo zelo verjetno preveč teklo. Previdno, da ne boš pretiravala. Če se jim res ne moreš izogniti, poskrbi za to, da hkrati popiješ tudi veliko vode.

3. Pomfri

Velja enako kot za slane prigrizke. Čeprav se fast food po prekrokani noči ponavadi noro prileže, bo to tvoje telo samo še bolj izsušilo.

4. Pomaranče

Čeprav so pomaranče nadvse zdravo sadje, jih v kombinaciji z alkoholom ni dobro uživati. Kislina, ki je v pomarančah (in drugih citrusih) lahko namreč v kombinaciji z alkoholom izzove resne prebavne težave. Če bi rada uživala sadje, lahko brez skrbi poješ kakšno banano, ki vsebuje veliko kalija, ki bo ščitil tvoje telo pred dehidracijo.

5. Pikantna hrana

Če nasploh slabo prenašaš pikantno hrano, se ji takrat, ko piješ alkohol, popolnoma odpovej. Pekoča hrana lahko že sama po sebi povzroča motnje v želodcu in črevesja, alkohol pa takšno situacijo samo še konkreeeetno poslabša.

 

ALKOHOLNE PIJAČE Z NAJMANJ KALORIJAMI

Komentarji
Morda vas bo zanimalo