Nevarne kombinacije hrane, ki jih uživaš vsak dan

nevarne-kombinacije-hrane

Tako okusno se slišijo skupaj, v resnici pa so lahko izjemno škodljive. Katere so tiste nevarne kombinacije hrane, ki bi se jim morali izogibati? Presenečeni boste. Veliko od njih uživamo skupaj zaradi navade in dobrega okusa in to vsak dan! Ko boste prebrali tole, si boste morda premislili.

1. Jajca in slanina

Popoln zajtrk, kajne? Vendar jajca vsebujejo ogromno beljakovin, slanina pa maščob, kar vam bo dalo instaten pospešek energije, ki bo tako hitro kot je prišel, tudi izginil. V vas pa se bo naselil občutek otopelosti in brezvoljnosti.

2. Burger in krompirček

Klasika, bi lahko rekli. Tole kombinacijo naročimo, ne da bi sploh razmišljali. V obeh živilih so trans maščobe, ki znižajo raven sladkorja v krvi in – poleg tega, da so zdravju škodljive – povzročijo utrujenost in zaspanost.

3. Kosmiči in pomarančni sok

Kombinacija žitaric in pomarančni sok preprosto ne gredo skupaj, zato bi lahko rekli, da spadajo med nevarne kombinacije hrane. Kisline v pomarančnem soku namreč znižujejo aktivnost encima, ki razgrajuje ogljikove hidrate, zato boste imeli občutek težkega želodca in nelagodja.

5 ŽIVIL, KI JIH NE SMETE MEŠATI Z ALKOHOLOM

4. Pica in gazirane pijače

Ne, saj niste edini, ki obožujete to kombinacijo. Pa vendar se ji izognite, če le lahko. Ogljikovi hidrati skupaj z beljakovinami in škrobom v pici porabijo veliko energije za prebavo, sladkor v gaziranih pijačah pa še dodatno upočasnjuje prebavo in druge procese v želodcu.

5. Olivno olje in oreščki

Zanimivo, kajne? Oboje v pravih merah velja za zelo zdravo živilo, kombinacija pa ni preveč navdušujoča za vaše telo. Povzroči lahko slabost, saj se beljakovine v oreščkih nikakor ne morejo mešati z maščobami v olivnem olju.

6. Testenine in paradižnik

Zagotovo niste navdušeni. Najlažje in najhitreje pripravljen obrok, ki je za povrh še odličnega okusa. Raje ne pretiravajte. Testenine so namreč polne škroba in ogljikovih hidratov, ki jih je težko prebaviti. Kislina v paradižniku pa ovira prebavo škroba in povzroča napihnjenost.

7. Banane in mleko

Adijo, milkshake. Ta kombinacija je zelo težka in v telesu tvori strupe. Povečuje možnosti za pridobitev odvečnih kilogramov in upočasni razmišljanje.

8. Limone in sirup proti kašlju

Limone lahko blokirajo encime, ki so potrebni za razgradnjo nekaterih zdravil, med drugim tudi dekstrometorfana, ki zavira kašelj. Če se ne razgradi, se lahko nabere v krvnem obtoku in povzroči različne nevšečnosti.

 

Povzeto po: Scoop Whoop

Komentarji
Morda vas bo zanimalo