3 kosi oblačil v tvoji omari, ki bi jih morala že zdavnaj zamenjati

Skrajni čas, da jih zavržeš in nadomestiš z novimi. Stavimo, da jih tudi ti navdušeno hraniš, a ko boš prebrala ta članek, si boš premislili. Si vedela, da se v starih oblačilih nabirajo bakterije, ki lahko med drugim škodujejo tudi tvojemu zdravju?

Spodnje perilo

Visoke temperature, na katerih pereš (oziroma bi morala prati) perilo, postopoma uničujejo tkanino. Ko se tkanina obrabi, je čas, da jih zavržeš. Znak, da je čas, da se od spodnjih hlačk posloviš, je tudi popuščanje elastike. Poleg tega na spodnjicah kljub visokim temperaturam uspe preživeti nekaterim bakterijam, zato je pomembno, da jih po nekaj časa nadomestiš z novimi, sicer lahko pride do raznih glivičnih vnetij in okužb.

Nogavice

Tudi nogavice večina od nas hrani predolgo. Če so luknjaste ali obrabljene, jih takoj zavrzi. Prvič, izgleda zelo slabo, drugič ne opravljajo svoje funkcije tako, kot bi jo morale.

Športni čevlji

Seveda je pri tej odločitvi veliko odvisno od tega, koliko se ukvarjaš športom. Če čevlje uporabljaš zelo pogosto, je pomembno, da jih takoj, ko opaziš kakršnekoli poškodbe materiala, zamenjaš. Poleg tega se v športnih čevljih veliko potiš, zato se tam nabira ogromno bakterij.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo