3 PREPROSTI NAČINI, S KATERIMI BOSTE ZAČELI LJUBITI SVOJE ŽIVLJENJE

Imate radi svoje življenje? To je precej težko vprašanje. V študiji iz leta 2015 so ugotovili, da je samo eden od treh ljudi zadovoljen s svojim življenjem. Normalno je, da imate slabe dneve in z naraščanjem uporabe družbenih omrežij, se hitro zgodi, da se začnemo primerjati s predelanimi življenji drugih ljudi. A ni vse slabo, saj moramo poiskati srečo in veselje tudi v najmanjših trenutkih. Za vas smo pripravili tri nasvete, s katerimi boste zares začeli imeti radi svoje življenje.

Bodite prisotni

Hitro se lahko zgodi, da se ujamete v zanko, kakšno bi življenje moralo biti. Če ste ves čas osredotočeni na jutri, boste zgrešili vse lepote današnjega dne. Bodite pozorni, kaj se dogaja okoli vas. Poslušajte najljubšo glasbo, bodite prijazni in nekomu odstopite sedež na avtobusu. Važno je, da si date možnost, da opazite drobne trenutke in jih cenite.

Ne ponižujte samih sebe

Pomembna stvar pri skrbi zase je notranji dialog. Vaše misli so povezane z vašimi občutki, kaj čutite pa s tem, kar počnete. Pozitivne misli bodo zanetile krog pozitivnosti. Če je vaš notranji glas negativen, boste težko dosegli cilje, ki ste si jih zastavili. Če si boste stalno govorili, da niste dovolj dobri, se vam bodo sanje bolj in bolj oddaljevale. Zato je čas, da zamenjate misli in si začnete govoriti naslednje stavke:

Dovolj sem. Sposobna sem. Zaslužim si to.

Tisti, ki so negativni, so bolj pesimistični, pozitivci pa naj bi dlje živeli, imeli boljši imunski sistem in lažje prenašali stres ter imeli boljše fizično počutje.

Z vadbo do sreče

Vsi vemo, da vadba sprošča endorfine, ki nas osrečijo, a težava je, da vadbo vidimo kot delo in ne kot veselje. Ne marate telovadbe? Poskusite z jogo ali zumbo. Zabavne možnosti so tudi plezanje ali skakanje po trampolinu, poleti pa je dobra opcija supanje. Lahko tudi samo plešete v dnevni sobi.

Če bi vsak dan telovadili vsaj 10 minut, se vaši možgani navadijo na to početje in to bo naredilo veliko razliko v vašem življenju.

Povzeto po: Byrdie

K. R.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo