8 NASVETOV, KAKO SE IZOGNITI JET LAGU

Potovanja so ena izmed najboljših izkušenj, ki jih lahko doživite v svojem življenju. A obstaja ena stvar, ki jo večina sovraži: jet lag. Lahko nas uniči za kar nekaj dni, tako med samim potovanjem, kot tudi po vrnitvi domov in na žalost zdravilo ne obstaja. Obstaja pa nekaj trikov in nasvetov, ki vam lahko pomagajo.

 

Nastavite uro na časovni pas destinacije, v katero potujete

To naredite, še preden vzletite, saj tako ne boste gledali ves čas na uro in razmišljali, koliko je ura doma. Psihološko se bodo vaše misli zlile z mestom, v katerega potujete. Razmišljate, kaj boste počeli tam in ne, kaj bi morali početi doma.

Bodite budni med dnevnimi leti in spite med nočnimi

V trenutku, ko se usedete na letalo, je mamljivo, da zaspite in prespite celoten let. A pametno je, da podnevi ne spite, ampak se spancu prepustite samo med nočnimi leti.

Pijte vodo

Veliko vode! Dehidracija med letom je zelo pogosta in bo povzročila, da se boste slabo počutili še cel dan. Če boste dovolj pili, boste ostali budni in lažje zbujeni čez celoten dan.

Nastavite se soncu

Ne ležite na soncu po cele dneve, saj to ni dobro za nikogar. A vseeno se sprehodite po novem mestu, namesto, da se zaprete v sobo in gledate serije. Sonce vam bo pomagalo, da se vaše telo zbudi in se privadi na novo uro. Seveda pa ne pozabite na kremo za sončenje.

Izogibajte se težki hrani

Težka hrana, še posebej za kosilo, hitro lahko vodi do utrujenosti in vašo uro še bolj vrže iz ravnotežja. Jejte čim bolj lahko hrano, ki vam bo pomagala, da bo vaša energija na čim višjem nivoju.

Ponoči ugasnite svoj telefon

Ko se privajate na nov časovni pas, je pomembno, da se ponoči naspite. Ko je čas za spanje, ugasnite telefon, tablico ali računalnik. Izkoristite ta čas, da se odklopite in dobite zaslužen počitek.

Spakirajte superge

Telovadba je mogoče zadnja stvar, na katero pomislite, ko pridete na novo destinacijo, a je eden izmed najboljših načinov, da dvignete nivo energije.

Izogibajte se alkoholu in kavi

Če boste spili več skodelic kave, ne boste hidrirani. Prav tako se izogibajte alkohola, raje pijte vodo.

Povzeto po: Popsugar

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo