Ali sem lahko preveč mokra med seksom? Odgovarjajo strokovnjaki

Če odgovorimo na kratko – ne, nikakor ne morete biti preveč mokri. Tudi z medicinskega vidika ne obstaja nobena diagnoza za »premokro« vagino. Obstaja pa za presuho. Mokrota je silno pomembna za doživljanje užitka in za neboleč spolni odnos. Je pa možno, da vagina proizvede preveč izcedka izven spolnih odnos.

Je mokrota pomembna?

Mokrota oziroma vlažnost je ključnega pomena pri spolnih odnosih. Zagotavlja namreč lubrikacijo delov telesa, ki to potrebujejo – pa naj bo to penis, vagina, usta, roke ali anus. Brez vlažnosti trenje preprosto ni prijetno. Prav tako pa lahko pride do majhnih ranic na sluznici, kar močno poveča možnost za prenos okužbe. Če se vam zdi, da nekateri deli telesa niso dovolj vlažni, nujno uporabite lubrikant.

Ne kupujte izdelkov, ki bi naj imeli vpliv na vlažnost

Na žalost na trgu obstaja veliko izdelkov, ki zmanjšajo vlažnost vagine, vendar pa noben od teh izdelkov ni priporočljiv. Dodajanje kemikalij v naravno floro vagine lahko močno spremeni pH vrednost vaginalnega kanala, kar lahko povzroči draženje in bakterijsko ali pa glivično okužbo. Prav tako se lahko vagina toliko izsuši, da med penetracijo pride do poškodb notranjih tkiv. Prav tako pa povečano trenje zaradi zmanjšane vlažnosti poveča možnost za raztrganje kondoma.

Če zaključimo …

Ne, ni mogoče, da ste med seksom premokri. Če pa opazite spremenjen vonj, barvo in konsistenco izcedka, pa se posvetujte z zdravnikom.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo