Božič je pred vrati: tako lahko letos okrasiš svoj dom👇

Eno najbolj prijetnih opravil, ko se preselimo v novo domovanje, je okraševanje stanovanja ali hiše za božič. Prvič se moramo odločiti, kakšno dekoracijo bomo izbrali, kakšno smrečico bomo kupili, a kje začeti? Za vas imamo nekaj nasvetov.

 

Začnimo z osnovo

Glavna stvar je božično drevo, ki je zagotovo tudi prva stvar, ki jo moramo kupiti, saj si brez njega božiča ne moremo predstavljati. Izbira med naravnim ali umetnim je povsem naša, seveda pa je tudi odvisno od tega, kdaj bomo smrekico postavljali. Če bomo z okraševanjem začeli že v začetku decembra je zagotovo bolj primerno umetno drevo, če ga bomo okraševali tik pred božičem pa je primerno tudi naravno.

 

Naj drevo zasije

Ko imamo drevo kupljeno, je potrebno začeti razmišljati o okraskih. Če je drevo precej visoko je pametno, da ga okrasimo po kosih. Izberimo okraske, ki pašejo v naš dom, zraven pa dodajmo še pisane lučke, ki bodo celotno podobo še dopolnile.

 

 

Izberimo barvno shemo

Božična barvna shema je lahko povsem tradicionalna ali pa povsem moderna. Klasične izbire so zlata, rdeča, zelena, srebrna in bela, vse pa bodo izpadle elegantno. V zadnjih letih pa se vedno bolj pogosto pojavljajo tudi druge barve, za katere se bomo odločili, pa je odvisno od naših preferenc in želja. Glavne barve letošnjega božiča so modra, barva fuksije in vinsko rdeča. Če nad to izbiro nismo prepričani, potem je najbolje, da prvo božično drevo okrasimo v klasičnih barvah.

 

Okrasimo tudi hodnik

Drevo pa ni edina dekoracija, ki jo lahko okrasimo. Božično vzdušje lahko vnesemo tudi tako, da okrasimo dele stanovanja. Na vrata obesimo venec, na ograjo napeljimo lučke, na mizo postavimo adventni venček ali kakšno drugo zelenje. Na hodnik lahko obesimo tudi različno okrasje, ki bo vsem gostom, ki nas bodo obiskali, dalo vedeti, da obožujemo božične praznike.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo