Čarobne lastnosti limone v gospodinjstvu

Limone so zelo zdrave, saj vsebujejo ogromno vitamina C, krepijo imunski sistem in odpornost ter preprečujejo nastanek številnih bolezni. Kaj pa uporaba limon v gospodinjstvu? Preberi, za kaj vse so dobre.

Z limono lahko učinkovito čistiš

Nekateri kuhinjski pripomočki se čez čas navzamejo neprijetnega vonja. Kako se ga znebiti? Posodo temeljito operite, nato zdrgnite z limono in pustite, da se posuši. Na ta način lahko čistite tudi lesene kuhinjske pripomočke.

Vas motijo madeži na izdelkih iz nerjavečega jekla? Mala malica. Na gobico nakapajte nekaj limoninega soka in pripomočke dobro zdrgnite. Kmalu bodo kot novi.

Če ste se lotili čiščenja kuhinje, se lahko lotite tudi mikrovalovne pečice. V skodelico in pol vode zmešajte eno do dve žlici limoninega soka (odvisno, kako umazana je mikrovalovka). Prižgite jo za pet do deset minut. Tako boste notranjost očistili lažje in bistveno hitreje, obenem pa se boste znebili tudi neprijetnih vonjav.

Deluje tudi kot naravna dišava

Limone so kot nalašč za naravno odišavljenje doma. Narežite jo na rezine, zalijte z vodo in mešanico zavrite na štedilniku. Pustite, da počasi vre in po potrebi dodajajte vodo. Za dodatno aromo lahko dodate cimetove palčke ali nageljnove žbice.

Pripravite lahko tudi sprej za odišavljenje prostora. Zavrite približno dve skodelici vode in v njej raztopite osmino skodelice sode bikarbone. Nato dodajte še polovico skodelice limoninega soka. Mešanico hranite v steklenički s pršilom in pred uporabo dobro pretresite.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo