Dakrifilija – si že slišala za ta nenavaden fetiš?

Ljudje smo si različni in tako so si različne tudi naše želje v spolnosti ter spolne fantazije. Si že slišala za dakrifilijo? Gre za relativno pogost fetiš, ki se marsikomu zdi naravnost bizaren.

Spolno vzburjenje ob pogledu na solze

Dakrifilija je spolni fetiš, ki pomeni spolno vzburjenje ob pogledu na solze. Nekatere vzburi lasten jok, ponavadi pa takšni posamezniki začutijo spolno vzburjenje ob pogledu na nekoga drugega, ki joka – bodisi so to solze sreče bodisi žalosti. Strokovnjaki, ki so se ukvarjali z raziskovanjem tega fetiša, so ugotovili, da razlog za jok velikokrat sploh ni pomemben. Nekateri lahko čutijo zadovoljstvo zgolj ob pogledu na solze ne glede na to, kaj jih je povzročilo. Lahko pa gre tudi za sadističen fetiš, kjer si posameznik želi, da so solze posledica nečesa, kar se je zgodilo med spolnim odnosom in ga vzburja misel, da jih je sprožil on.

Ker velja za nekoliko bolj neobičajen fetiš, ki ni v skladu z družbenimi normami, se o njem zelo redko govori in je zaradi tega tudi slabo raziskan. Gre za to, da se oseba vzburi ob pogledu na solze. Ravno zaradi strahu pred družbeno izobčenostjo pa marsikdo nikdar ne spregovori o tem. Ljudje, ki imajo v sebi takšne občutke, se pogosto počutijo osramočene in manj vredne.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo