Tako lahko nosiš džins jakno na 5 različnih načinov

Ena izmed odličnih izbir za hladnejše dni je vsestranska jeans jakna, ki jo lahko kombinirate z različnimi kosi oblačil. Nosite jo lahko kot zgornje oblačilo, v hladnejših dneh pa jo lahko oblečete pod tanjši plašč. Odločitev je vaša, za vas pa smo pripravili 5 načinov, kako jo najlažje kombinirati.

 

Z navadno belo majico

Gre za klasično izbiro, ki je tudi precej ležerna in sproščena, a pravo belo majico, ki vam bo pristajala, je včasih kar težko najti. Ne sme biti oprijeta in ne preveč široka, ne preveč prosojna ali preveč debela. Izberite takšno, ki vam najbolj ustreza in paše k vašemu osebnemu stilu.

S črnimi kavbojkami

Dvojni jeans je laskajoča izbira, ko kombiniramo dva različna odtenka, lahko pa je tudi zelo slaba izbira, če kombiniramo popolnoma enak odtenek. A če želite takšno kombinacijo, so črne hlače in modra jeans jakna najboljša izbira.

Dobro so videti tudi sive ali mogoče bele hlače, čeprav tudi z belimi lahko hitro brcnete mimo.

S plaščem

Če želite jeans jakno obleči pod plašč ali jakno, mora ta biti izredno ozka in oblikovana po vaši postavi. Nikakor ne sme biti preširoka, ovratnik pa mora biti ozek, da se ne bode z ovratnikom plašča.

Plašč naj bo črne ali bež barve, dodatne točke za odličen videz pa dobite, če so šivi jakne enaki barvi plašča.

 

S srajco in kravato

Ta izbira je lahko zelo seksi, saj mešate formalna oblačila z bolj ležernimi. Če boste pod jeans jakno oblekli srajco in kravato, boste celoten videz naredili bolj klasičen in neformalen. Izberite preprosto belo srajco in pleteno kravato, namesto krojenih hlač pa raje izberite njihovo bolj športno verzijo.

Tudi če je jakna v odličnem stanju in ni preveč sprana, je še vedno precej bolj neformalna kot katerikoli krojen suknjič, zato razmislite ali je to prava izbira za pisarno.

 

S trenirko

Jeans jakna ne spada ravno med športna oblačila, lahko pa jo vseeno kombinirate s spodnjim delom trenirke. Tako boste navadno športno trenirko vseeno spremenili v bolj preprost ”casual” videz, v katerem se boste brez težav lahko sprehajali po mestu. Izogibajte pa se raznih kavbojskih vzorcev na jakni.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo