Kako pridobiti na samozavesti?

Slaba samopodoba in nizka samozavest dandanes spremljata ogromno žensk, še posebej mlajših. Kako okrepiti samozavest? Kaj narediti, da boste zadovoljni sami s seboj – točno takšni, kot ste?

Edina merila, ki jim morate zadostiti, so vaša.

Vaša samopodoba ne sme biti odvisna od pričakovanj drugih ljudi. Edina oseba, ki jo zares morate navdušiti, je oseba, ki vam vsako jutro znova vrača pogled iz ogledala. Ne glede na to, kako zelo cenite svoje starše, prijatelje, sodelavce in znance, njihova naloga ni, da vas presojajo in vam določajo življenje. Lahko ponudijo nasvet ali z vami delijo izkušnje, vendar se v svojem krogu bližnjih poskusite izogniti toksičnim ljudem, ki vam nižajo samozavest z nezaželjenimi negativnimi komentarji.

Imejte visoke cilje, vendar se ne kaznujte, kadar jih kljub trudu ne zmorete doseči.

Pomembno je, da imate jasno razdelane cilje in vrednote ter veste, kaj pričakujete od sebe, vendar je pomembno tudi, da uživate v procesu doseganja svojih rezultatov. Če je vaš cilj na primer izgubiti pet kilogramov, v svojo dnevno rutino uvedite jutranjo telovadbo, sladke pijače zamenjajte s sveže iztisnjenimi sokovi in smutiji, namesto čipsa in čokolade pa raje jejte sadje. Rezultati bodo sledili kmalu sami od sebe, pomembno pa je tudi, da uživate v vmesnem procesu in poti do cilja.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo