Kako se obnašati po razhodu ali ločitvi?

Razhodi in ločitve so zelo neprijeten dogodek, ponavadi gre za pravi vrtiljak čustev. Ne glede na to, ali si bila pobudnica ti ali je bil pobudnik on, za nikogar ločitev ni zares prijetna. Četudi se takrat zdi zelo težko, pa je ravno to v resnici nov izziv v življenju, ki ti odpira nova vrata in ti daje možnost, da začneš na novo. Če moraš svojega bivšega v življenju še vseeno srečevati in bi rada z njim ohranila dobre odnose, pa imamo nekaj nasvetov zate, kako se obnašati tik po razhodu.

Razmisli o svojih čustvih

Prvi korak je, da se posvetiš sama sebi in razmisliš o svojih čustvih. Vzemi si čas zase, počni stvari, ki te sproščajo. Ni ti treba takoj nazaj v družbo, za to se odloči takrat, ko boš zares pripravljena.

Ne ignoriraj ga

Ne glede na to, kako sta se razšla, se obnašaj zrelo. Če boš svojkega bivšega še naprej srečevala v življenju, potem ga nikar ne ignoriraj in “kuhaj mule”. To samo pokaže, da ti je tako hudo, da se ne moreš spopasti s situacijo. Bodi prijazna, pogovarjaj se, kolikor je treba, vendar nikar ne pretiravaj s prijateljskim odnosom.

Osredotoči se na svoje delo in cilje

Namesto, da se obremenjuješ, kaj on počne in če si je že našel koga drugega, se osredotoči nase. Na svojo kariero, na svoje cilje, na svojo družino in prijatelje.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo