Kateri sesalnik za suho in mokro sesanje je pravi zame?

Ponudba sesalnikov za suho in mokro sesanje je vedno bolj raznolika, zato je tudi izbira tovrstnih naprav čedalje težja. Kateri sesalnik je najboljši za vaše potrebe, boste izvedeli v nadaljevanju.

Sesalnike za suho in mokro sesanje odlikuje izjemna sesalna moč, kar pomeni, da lahko z njimi posesate vse vrste umazanije, od smeti in prahu v notranjosti stanovanja, do grobih delcev ali razlite tekočine v delavnici.

Vendar pa je njihova zmogljivost odvisna predvsem od njihovih tehničnih lastnosti, zato še zdaleč ni vseeno, kateri sesalnik za suho in mokro sesanje boste izbrali.

Sesalniki za suho in mokro sesanje – kaj morate vedeti o njih?

Sesalniki za suho in mokro sesanje niso običajni sesalniki. Kot že ime pove, jih lahko uporabite na dva načina:

  • suho sesanje vključuje uporabo filtrske vrečke, s čimer lahko posesate vse suhe površine in se umazanija zbira v vrečki;
  • mokro sesanje ne potrebuje filtrske vrečke, s čimer lahko posesate razne tekočine in mokre površine, umazanija in tekočina pa se zbirata direktno v posodi.

Dobro je vedeti, da je mokro suhi sesalnik kompaktna in robustna naprava. Da lahko učinkovito opravi svoje delo, je odgovoren inovativni filtrirni sistem, ki je primeren tako za mokro in suho sesanje, pri tem pa ni v nobenem trenutku ogroženo delovanje naprave.

Posledično temu so to sesalniki, ki se ponašajo z izjemno dolgo življenjsko dobo, številne funkcije in širok nabor dodatkov pa zadovoljijo širokemu krogu uporabnikov in zagotavljajo popolne rezultate čiščenja.

Kärcher linija sesalnikov za suho in mokro sesanje

Največja prednost sesalnikov za suho in mokro sesanje je njihova vsestranska uporabnost. Res pa je, da je pri tem potrebno upoštevati tudi svoje potrebe in glavne lastnosti posameznih modelov. Lahko bi rekli, da se za vsakega uporabnika lahko najde prava naprava, le poiskati jo je treba.

Kärcher sesalnike za suho in mokro sesanje boste prepoznali po njihovi oznaki WD. Kot boste opazili, so posamezni modeli razvrščeni v različne kategorije glede na zahtevnost uporabe.

Kärcher sesalniki WD 1 za čiščenje avtomobila

Če iščete kakovosten in zmogljiv sesalnik za vaš jekleni konjiček, potem so Kärcher sesalniki WD 1 prava izbira.

Ti majhni in kompaktni sesalniki so idealni za čiščenje notranjosti avtomobila, manjše količine vode, delavnico in prostore za prosti čas, z 18 V baterijo pa vam omogočajo nemoteno sesanje brez električnega kabla.

Kärcher sesalniki WD 2 za vse začetnike

Vsi tisti, ki iščete zmogljiv sesalnik za suho, mokro fino in grobo umazanijo, je linija sesalnikov Kärcher WD 2 kot nalašč za vas.

Ti kompaktni sesalniki z 12 litrsko plastično posodo ali 15-litrsko posodo iz nerjavečega jekla so več kot dovolj za vsakodnevno uporabo in sesanje umazanije v in okolici vašega doma.

Kärcher sesalniki WD 3 za vse ambiciozne uporabnike

Kärcher sesalniki WD 3 popolnoma zadovoljijo vsakodnevne potrebe po čiščenju v vašem domu in njegovi okolici. Gre za zmogljive in učinkovite sesalnike s 15 ali 17-litrsko posodo in 2 m dolgo cevjo.

Zahvaljujoč patronskemu filtru je mogoče sesati brez zamenjave filtra, s pomočjo vgrajene električne vtičnice pa lahko nanje priključite druga orodja in poskrbite za neposredno sesanje umazanije.

Kärcher sesalniki WD 4 za vse napredne uporabnike

Kärcher mokro suhi sesalniki iz linije WD 4 dosegajo vrhunsko zmogljivost, zato so primerni za vse napredne uporabnike, ki se vsakodnevno soočajo s sesanjem različne umazanije.

Odlikuje jih 20-litrska posoda iz nerjavečega jekla, ploščati naguban filter in filtrska vrečka iz flisa, izbirate pa lahko med modeli z različnimi dolžinami kablov in cevi.

Kärcher sesalniki WD 5 za vse zahtevne uporabnike

Za nekoliko bolj zahtevne uporabnike priporočamo mokro suhe sesalnike iz linije Kärcher WD 5, ki se ponašajo z izjemno močjo sesanja in energetsko učinkovitostjo, zato so primerni za vsako delavnico.

Poleg tega pa navdušujejo tudi s svojo funkcionalnostjo, saj imajo 25-litrsko posodo iz nerjavečega jekla, vtičnico s samodejnim vklopom in funkcijo čiščenja filtra. Različni modeli so na voljo z različnimi dolžinami kablov in cevi.

Kärcher sesalniki WD 6 za vse strokovnjake

Kärcher sesalnike WD 6 odlikuje izjemna sesalna moč in energetska učinkovitost. Sesalniki imajo 30-litersko posodo iz nerjavečega jekla, ploščati nagubani filter z možnostjo čiščenja s pritiskom na gumb ter dodatno funkcijo pihanja in integrirano vtičnico. Na voljo so vam modeli s kablom dolžine 6 ali 8 m.

Ne glede na to, ali gre za mokro ali suho sesanje, bodo mokro suhi sesalniki Kärcher povrnili sijoč videz vašega doma. Le izbrati morate pravega, potem pa veselo na delo!

Komentarji
Morda vas bo zanimalo