Ko kuhamo testenine, največkrat naredimo te napake

Čeprav na prvi pogled delujejo izjemno enostaven obrok, ki je tudi zelo hitro pripravljen, pa bi se veliko italijanskih kuharskih mojstrov zgražalo nad tem, kako Slovenci pripravljamo testenine. Preberi, katere so najpogostejše napake pri kuhanju testenin, ki jih verjetno počneš tudi sama.

Dodajanje olja

Da se testenine ne zlepijo, se veliko ljudi odloči za trik, da na testenine kane nekaj kapljic olja in jih premeša. Nekateri kapljice olja dodajo celo v lonec med kuhanjem testenin. Italijanski kuharski mojstri so nad takšno napako naravnost zgroženi, saj trdiji, da olje na testeninah prepreči, da bi se omaka nanje optimalno prijela.

Premalo soli

Čeprav sol ni zdrava, je v testeninah izjemnega pomena. Če tudi ti skopariš s soljo, se tega čimprej odvadi. Vodo, v kateri se kuhajo testenine, je treba zelo močno soliti, saj to daje neverjeten okus.

Premalo vode

Na vsaki embalaži testenin ponavadi piše, kako dolgo jih je treba kuhati in koliko vode je potrebne za določeno porcijo. Natančno upoštevaj oboje, saj bodo testenine v nasprotnem primeru premalo ali preveč kuhane ter gumijaste. V lonec jih dodaj šele takrat, ko voda popolnoma zavre in nič prej.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo