Moški s to lastnostjo pogosteje varajo

Določeni ljudje pač varajo. Razlogov je ogromno, nekateri pari pa se s tem uspešno spopadejo in spodrsljaj prebrodijo, medtem ko večini ne uspe in se razidejo. Več raziskav pa je pokazalo, da pogosteje varajo moški, ki so depresivn oziroma nezadovoljni sami s seboj in svojim življenjem. Depresivni ljudje včasih delajo stvari, ki jih drugi, ki niso na njihovem mestu, težko razumejo. Včasih so to manjše stvari, npr. ne morejo vstati iz postelje. Včasih pa so to veliko večjke stvari, kot je npr. varanje partnerja. Zakaj pa je temu tako?

Nimajo samokontrole

Takšni ljudje se soočajo tudi s pomanjkanjem samokontrole. Ne vidijo več meja, kaj je prav in kaj ni, ne vidijo, koga bodo s svojimi dejanji prizadeli ali kako zelo bodo škodovali svojemu zdravju. Nezdravo prehranjevanje, opustitev higiene, varanje, pretirano uživanje alkohola …

Orgazem jim pomaga, da se počutijo bolje

Če doma pri partnerju ne najdejo svoje sreče, je možno, da bodo poskusili drugje. Orgazmi so lahko za njih kot droge – za nekaj časa se bodo počutili bolje, potem pa bodo problemi spet prišli na plan.

Nagnjeni so k temu, da se uničujejo in si povzročajo trpljenje

Nekdo, ki je depresiven, se počuti tako slabo, da se bo hote ali nehote prisilil, da se bo počutil še slabše in dobil o sebi še slabše mnenje. Verjame, da ni vreden ničesar, da ga nihče nima rad, zato se zateka k temu, da naredi nekaj groznega – k nezvestobi.

V nezvestobi iščejo tolažbo

Ljudje, ki so depresivni, pogosto iščejo kratkotrajne tolažbe in rešitve, ki v resnici niso prave rešitve. Le za nekaj časa jih pripravijo do tega, da se počutijo bolje, potem pa se počutijo še slabše. Pa naj bodo to droge, alkohol, nasilje ali nezvestoba.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo