Najboljše kreme proti strijam in celulitu v prihajajočih poletnih mesecih!

Strije in celulit sta dve nadlogi, s katerima se spopada večina žensk, ne glede na starost in težo. Najpogosteje nastanejo zaradi sprememb telesa, kot so izguba ali povečanje teže, nosečnost in nezdrav življenjski slog.

Kaj so strije in kaj celulit?

Dve najpogostejši kozmetični težavi s katerima se spopada kar 80–90 % žensk, sta zagotovo strije in celulit. Predvsem v prihajajočih poletnih mesecih povzročata veliko skrbi, saj predstavljata estetsko težavo, ki je vidna na površini kože.

Kako in zakaj nastanejo težave s celulitom in strijami?

Čeprav je marsikdo mnenja, da strije in celulit prizadene le ženske s povečano telesno težo, pa je realnost popolnoma drugačna. Opazimo ju pri športnicah, mlajših in starejših ženskah, tistih z idealno postavo kot tudi pri tistih z več kilogrami.

Razlog za težave s strijami je v srednji plasti kože, ki vsebuje vlakna, ki omogočajo njeno raztezanje v primeru rasti ali pridobivanja telesne teže. Kadar je to raztezanje nenadno in prekomerno, se ta vlakna raztrgajo, razpoke na koži pa se  odražajo v obliki strij. Skozi razpoke običajno prosevajo spodaj ležeče žile, zato so strije najprej rdeče ali vijolične barve, nato pa sčasoma zbledijo in postanejo bele.

Strije so le v redkih primerih posledica bolezenskih stanj. Dejavniki, ki povečajo verjetnost za njihov nastanek pa so:

 • nosečnost,
 • hitra rast v obdobju adolescence,
 • visok indeks telesne mase,
 • hitro pridobivanje telesne teže,
 • uporaba kortikosteroidov,
 • uživanje premalo tekočin,
 • nekatere hormonske spremembe.

 

Razlog za pojav celulita moramo iskati v zgradbi podkožja. V njem se nahajajo kolagenska vlakna, ki povezujejo mišico in usnjico kože. Takrat, ko ta vlakna popustijo, se to odraža v pomarančnem videzu kože, prav zato je viden tudi pri suhih ženskah. Drugi razlog pa je potrebno iskati v nalaganju maščobe v tem predelu, ki je posledica povečane telesne teže. V tem primeru se maščobni predeli nad kolagenskimi vlakni tako napolnijo, da se navzven odraža v luknjasti koži.

Najpogosteje je razlog za upad kolagena kombinacija povišanih vrednosti estrogena in slabe cirkulacije limfnega sistema. Na pojav celulita pa zagotovo vplivajo tudi nekateri drugi dejavniki:

 • starost,
 • spol,
 • hormonski dejavniki,
 • genetska nagnjenost,
 • nezdrava prehrana,
 • povečana telesna teža,
 • neredna telesna aktivnost.
Overweight woman with fat cellulite legs and buttocks, obesity female body in black underwear isolated on white background. Orange peel skin, liposuction, beauty, healthcare a

Odpravljanje težav s celulitom in strijami

Strije in celulit nista nevarni za naše zdravje, saj ne predstavljata nobene okvare tkiv. Zagotovo pa za marsikoga predstavljata trdovratno nadlogo, ki ustvarja neprivlačen videz kože. Le redko zahtevata zdravniško obravnavo, zato se posamezniki z njima največkrat spopadajo kar sami.

Ključnega pomena je vzdrževanje normalne telesne teže in izogibanje raznim jojo dietam. Pijte tudi veliko tekočine za hidracijo telesa in kože, prenehajte kaditi in redno telovadite. Najboljši rezultat boste dosegli, če se obema omenjenima težavama posvetite takoj, ko se pojavijo. Takrat lahko uporabite naslednje ukrepe:

●     Krema za strije

Eden izmed najbolj učinkovitih načinov za odpravljanje težav s strijami je zagotovo kvalitetna krema za strije, kot je na primer Rilastil Stretch marks krema proti strijam. Ta najbolje ščiti in varuje kožo, ker vsebuje pomembne esencialne aminokisline, alantoin, vitaminski kompleks in olje riževih otrobov. Zaradi tega nima krema zgolj hidracijskega učinka na kožo, ampak ji nudi tudi vso potrebno elastičnost in mehkobo.

Rilastil Stretch marks krema proti strijam učinkoviti ščiti in varuje vašo kožo pred strijami.

●     Maslo za strije

Za preprečevanje in zmanjševanje videza strij je zelo učinkovito tudi maslo proti strijami na primer Butters Belly butter proti strijam z vonjem jagoda & vanilja ter mango. Poleg tega, da je prijetnega vonja, pa vas bo zagotovo prepričal tudi njegov učinek. Maslo vsebuje karitejevo maslo, cupuacu maslo in mango maslo, kar pripomore k elastičnosti kože, njeni hidraciji in jo ustrezno nahrani.

Belly butter 100% organsko maslo proti strijam je na voljo z vonjem jagode in vanilije in mangom. Popolno in pravo maslo za preprečevanje in zmanjševanje videza strij.

●     Anticelulitni losjon in gel

Blagovna znamka Butters pa se lahko pohvali tudi s kvalitetnimi izdelki, ki so učinkoviti tudi v borbi proti celulitu. Z redno uporabo njihovega anticelulitnega gela in losjona boste pospešili prekrvavitev kože in na ta način pripomogli k njeni čvrstosti in boljši strukturi, s tem pa se bo zmanjšal tudi videz pomarančne kože.

 

Strije in celulit je le redko mogoče popolnoma odstraniti. Lahko pa z uporabo kvalitetnih krem, masla in losjonov, ki vam jih ponuja spletna trgovina E-parfumerija, v veliki meri izboljšate njun videz in zmanjšate možnost za njihov nastanek. In pri tem velja, da hitreje kot se lotite odpravljanja teh težav, boljši bodo rezultati!

Komentarji
Morda vas bo zanimalo