Navade, ki so skupne vsem srečnim ljudem

Pomembno je, da ste v življenju srečni in zadovoljni. Pa vendar se vsi slej ko prej srečamo s situacijami, ki nas spravijo v slabo voljo, razjezijo ali užalostijo. Kako se ljudje, ki so v življenju naravnani pozitivno, spopadajo z njimi?

Pišite dnevnik dnevnik hvaležnosti

Dnevnik hvaležnosti je knjiga, kamor zapisujete vse, za kar ste hvaležni oziroma pozitivne namere, ki jih imate za prihodnost. Postopek je zelo preprost. Vsako jutro ali vsak večer sedite za mizo in zapišite nekaj misli v vaš dnevnik. Na prvo stran zapišite, za kaj ste trenutno hvaležni v vašem življenju. Hvaležni ste lahko za dobre prijatelje, za lepo vreme, za novo obleko ali pa za sodelavkin nasmeh.

Govorite pozitivno

To navadno je kar težko ponotranjiti, saj dandanes vedno bolj stremimo k nerganju in pritoževanju nad trenutnim stanjem v svetu. Na nek način nas pritoževanje in tolažba, ki jo dobimo, zbliža z družino oziroma nam da občutek sprejetosti in strinjanja. Vendar pa s tem hkrati aktiviramo tok negativnih misli tako pri nas samih kot pri ljudeh okoli nas, kar ima na dolgi rok negativen vpliv na ohranjanje pozitivne mentalitete in ohranjanje odnosov.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo