Preizkusi spodnje recepte za sijočo spomladansko kožo 🌸

Nekaj nasvetov za lepo in sijočo kožo v spomladanskem času.

Piling

Po dolgi zimi kožo dobro in globinsko očistite. To lahko dosežete s pilingom. S pilingom boste odstranile odmrle celice in tako bo vaša koža gladka in sijoča. Ker je spomladi v zraku več vlage, lahko piling naredite tudi večkrat na teden, saj vlaga povzroči hitrejše mašenje por, kar lahko s pilingom uspešno preprečite. Vaša koža bo tako lahko dihala in bo vedno lepa in mehka.

Lahke kreme

Zimske razmere od nas zahtevajo, da uporabljamo polne in težke kreme in tako zaščitimo kožo pred vetrom in mrzlim zrakom. Kreme, ki jih uporabljate čez zimo, pa spomladi le zamenjajte za kreme, ki imajo bolj lahke teksture in ne obremenjujejo vaše kože, vendar v njej kljub temu zadržujejo vlago in ji tako omogočijo hidracijo. Priporočamo vam lahke kreme, ki vsebujejo hialuronsko kislino in glicerin.

UV zaščita

Ker je spomladi tudi več sončnih žarkov, ki nas božajo po obrazu, je prav, da svojo kožo zaščitite in si tako izberete kremo ali podlago z zaščitnim faktorjem. Tako boste lahko vedno brezskrbno posedale na soncu.

Pravilna prehrana

Seveda morate po dolgi zimi vaši koži povrniti tudi sijaj in prožnost, kar lahko v veliki meri dosežete tudi s pravilno prehrano. Pomembno je namreč, da zaužijete dovolj vitaminov, predvsem vitaminov B in E. Tako vam svetujemo, da jeste dovolj zelenjave, kot so na primer paprika, korenje, paradižnik, avokado ipd. ter da se izogibate sladkorju.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo