RECEPT: KREMNA CVETAČNA JUHA
Pripravite mamljivo vegansko cvetačno juho za 4 osebe.
Potrebujete:
– 1 srednje velik por
– 1 majhna glava cvetače
– 1 strok česna
– pest peteršiljevih lističev
– 2 majhna krompirčka
– 1 l vode
– Sol
– 50 g oluščenih konopljinih semen
– 1 žlico olivnega olja
Por očistite in narežite na manjše kolobarje, olupite krompir in ga narežite na manjše kocke ter operite cvetačo. Pripravljeno zelenjavo kuhajte v loncu vrele vode okoli 15 minut, da se zelenjava zmehča. Nato dodajte sol, česen -, peteršilj, žlico olivnega olja in konopljina semena ter vse skupaj zmiksajte z mešalnikom. Ko je jed pripravljena, jo lahko po želji potresete s preostalimi konopljinimi semeni ali kurkumo, dodate pa lahko tudi kislo smetano.
Dober tek!
Komentarji