RECEPT: PRESNE POLNJENE PAPRIKE Z BUČKINIM NADEVOM
Če ste naveličani klasičnih polnjenih paprik, je sedaj čas, da poskusite vegetarijanske presne polnjene paprike z bučkinim nadevom. Postrežete jih lahko kot prilogo h glavni jedi ali zgolj kot hladno predjed ali prilogo k popečenim kruhkom. Kar pogumno, odlične so.
Potrebujete:
– 100 g suhih paradižnikov
– 100 g sončničnih semen
– 180 g korenja
– 240 g bučk
– 1 srednje velika čebula
– 1 velika žlica curryja
– 1 majhna žlička agavinega sirupa
– 2 veliki žlici olivnega olja
– 8 paprik
Priprava:
Dobro je, da sončnična semena in sušen paradižnik najprej namakate nekaj ur. Če ste v zamudi, lahko ta korak tudi preskočite, vendar bo vseeno veliko bolj slastno, če ga ne. Vse zgoraj naštete sestavine nato dobro zmeljite v mešalniku in nadevajte v paprike. Jed je pripravljena, servirate jo lahko praktično zraven katerekoli jedi.