RECEPT: PRESNE POLNJENE PAPRIKE Z BUČKINIM NADEVOM

Če ste naveličani klasičnih polnjenih paprik, je sedaj čas, da poskusite vegetarijanske presne polnjene paprike z bučkinim nadevom. Postrežete jih lahko kot prilogo h glavni jedi ali zgolj kot hladno predjed ali prilogo k popečenim kruhkom. Kar pogumno, odlične so.

Potrebujete:

– 100 g suhih paradižnikov

– 100 g sončničnih semen

– 180 g korenja

– 240 g bučk

– 1 srednje velika čebula

– 1 velika žlica curryja

– 1 majhna žlička agavinega sirupa

– 2 veliki žlici olivnega olja

– 8 paprik

Priprava:

Dobro je, da sončnična semena in sušen paradižnik najprej namakate nekaj ur. Če ste v zamudi, lahko ta korak tudi preskočite, vendar bo vseeno veliko bolj slastno, če ga ne. Vse zgoraj naštete sestavine nato dobro zmeljite v mešalniku in nadevajte v paprike. Jed je pripravljena, servirate jo lahko praktično zraven katerekoli jedi.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo