Si vedela, kaj vse lahko očistiš s sadnim sokom?

Ne boš verjela, za kaj vse je lahko uporaben sadni sok. Z njegovo pomočjo lahko tudi čistiš!

Ponve in posode

Če so naše posode izredno umazane, uporabimo sadni sok. Zlijemo eno ali dve pločevinki na ponev ali posodo in vremo približno eno uro. Ta trik dobro deluje predvsem na zažgani posodi.

Umazano in mastno perilo

Če poleg normalnega detergenta v pralni stroj dodamo sok brez barve, to lahko naredi čudeže na oblačilih, na katerih so madeži od šminke, mastna hrana ali olje.

Lasje, v katere se je prilepil žvečilni gumi

Sadni sok je izredno dober v boju proti žvečilnim v laseh. Posodo napolnimo s sokom in notri pomočimo lase in čigumi se bo odlepil. Seveda si po koncu operemo lase s šamponom.

Rjaste površine

Se v banji začenja nabirati rja? Tako kot za stranišče je najboljša fosforna kislina, ki je odlična v boju proti rjastim površinam. Brusilno krpo pomočimo v Coca Colo in obrišemo rjo.

Ogledala in okna

Ponovno fosforna kislina, tokrat na steklu. Papirnato brisačo namočimo v Coca Coli in očistimo vse steklene površine. Seveda ne pozabimo potem čez počistiti še z vodo.

Preproga

Tudi tukaj je Coca Cola glavna, saj je izredno dobra pri čiščenju madežev iz preprog. Preden začnemo uporabljati druga čistila, preizkusimo to, izogibajmo se je edino pri svetlejših preprogah.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo