Si želiš, da bi ta mesec dobila menstruacijo prej kot običajno? Naredi tole

Si izračunala, da ti bo prihajajoča menstruacija uničila načrte? Bi bila zelo vesela, da bi jo ta mesec dobila nekoliko prej kot običajno? Brez skrbi, menstruacijo lahko pospešiš. Poskrbi le, da začneš čimprej – še danes, če je možno. Kaj moraš narediti?

Pojej veliko ananasa

Ananas je bogat vir bromelaina, encima, ki vpliva na estrogen in druge hormone. Študija iz leta 2017 pravi, da bromelain zmanjšuje vnetja in pomaga pri regulaciji nerednih ciklusov.

Privošči si ingver

Že naše babice so govorile, da ingver pospešuje menstruacijo, saj povzroča krčenje maternice. Ker ga je nekoliko neprijetno uživati surovega, si lahko pripraviš ingverjev čaj.

Uživaj peteršilj

Peteršilj vsebuje ogromno vitamina C in apiola, ki spodbujata krčenje maternice in posledično prihod menstruacije. Vendar moratevedeti, da je lahko apiol v določenih primerih škodljiv – če ste noseči, dojite ali pa imate težave z ledvicami.

Hrano začini s kurkumo

Še ena tradicionalna začimba, za katero marsikdo trdi, da pospešuje menstruacijo, saj naj bi vplivala na raven estrogena in progesterona. Uživaš jo lahko na različne načine, z njo preprosto začiniš jedi, ki jih običajno uživaš, ali pa si pripraviš čaj. Kurkuma je tudi sicer zelo zdravo živilo, ki deluje protivnetno in izboljšuje imunski sistem.

Uživaj v orgazmu

Tudi spolni odnosi lahko na več načinov vplivajo na hitrejši prihod menstruacije. Ko doživiš orgazem, se maternični vrat razširi, kar ustvari vakuum, ki lahko potegne menstrualno kri navzdol. Redni spolni odnosi pa zmanjšujejo stres in pomagajo pri vzdrževanju zdravega hormonskega ravnoveska.

Izogibaj se stresu

Poskrbi za to, da imaš dovolj časa zase in za počitek. Privošči si kvaliteten spanec, razvajaj se.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo