Si želiš točno določene vrste hrane? Preveri, kaj to pomeni

Verjetno se ti je že večkrat zgodilo, da te je zagrabila zelooo močna želja po točno določeni vrsti hrane. V večini primerov je to kaj sladkega, večkrat pa si zaželimo tudi kaj drugega, včasih celo zelo preseneteljivega. Preveri, kaj ti sporoča tvoje telo.

Sladko

Čokolada, bonboni, tortice, pecivo … Močna želja po sladkarijah je velikokrat posledica utrujenosti in neprespanosti. Sladkor ti namreč vrne energijo v telo, a žal le zelo za kratek čas, potem pa se boš počutila še bolj povoženo.

Slano

Si si zaželela čipsa, smokijev, slanih prestic ali arašidov? Tvoja želja lahko izvira iz pomanjkanja vode in mineralov. Misliš, da si želiš slane hrane, v resnici pa si dehidrirana. Zato najprej raje spij kozarec vode in preveri, kaj je resnično razlog tvoje želje.

Mlečni izdelki

Te je v nekem trenutku popadla močna želja po mleku, jogurtu ali kisli smetani? To lahko pomeni, da si pod velikim stresom. Vse, kar potrebuješ, je dober spanec in sprostitev. Privošči si toplo kopel, potem pa se zavij v odejo in se v miru naspi. Seveda si lahko pred tem privoščiš tudi kakšen jogurt. Možno pa je, da tvoja želja po mlečnih izdelkih izvira tudi iz pomanjkanja maščobnih kislin.

Ogljikovi hidrati

Želja po testeninah in rižu je lahko posledica primankljaja energije in pozitivizma. Poskusi se upreti takšni želji, saj te lahko prenajedanje z ogljikovimi hidrati pahne v še večjo slabo voljo. Poskusi se sprostiti, počni stvari, ki te veselijo. Če imaš resne težave, se pogovori s svojimi bližnjimi in skušaj rešiti svoj problem.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo