SPANJE NA TREBUHU: ZAKAJ BI SE GA MORALI IZOGIBATI?

Kakšen pa je vaš najljubši spalni položaj? Če je to spanje na trebuhu, je morda čas za spremembo.

Četudi ljudje so ljudje, ki najraje spijo na trebuhu, znani po tem, da skoraj nikoli ne smrčijo. Smrčanje lahko preprečite tudi na druge načine. Ste že slišali, kako zelo je lahko spanje na trebuhu nevarno za vaše zdravje? Predstavljamo vam 3 razloge, zakaj ne bi smeli spati na trebuhu.

1. Med spanjem je obremenjena vaša hrbtenica.

Veliko ljudi, ki spi na trebuhu, občuti bolečine v hrbtenici, ki jih ne znajo določiti vzroka, s spanjem pa jih enostavno ne povežejo. Takšne bolečine lahko napredujejo in se jačajo, dokler se ne začnete zaradi njih zbujati sredi noči. Ko začnejo kvariti kvaliteto vašega spanca, je čas, da ukrepate. Če ne marate spati na hrbtu, lahko poskusite na boku.

2. Povzroča bolečine v vratu.

Tako kot lahko občutite bolečine v hrbtenici, jih lahko občutite tudi v vratu. Glavo morate namreč vedno imeti obrnjeno v levo ali desno smer, saj v nasprotnem primeru ne morete normalno dihati. Verjetno posledic ne boste občutili kar čez noč, ampak šele čez dolga leta.

ZAKAJ SE ZJUTRAJ ZBUDITE ZASPANI?

3. Zelo slabo vpliva na nosečnice.

Če ste noseči, pa se spanja na trebuhu resnično odvadite. Tudi v zgodnjih fazah. Ko nosečnica spi praktično za dve živi bitji, je pommebno, da ima kvaliteten spanec. Dojenček ponoči ne sme biti stisnjen, kar se zgodi, če spite na trebuhu. Če bo imel dovolj prostora, se bo tudi bolj zdravo in normalno razvijal.

 

Povzeto po: Sleep Advisor

Komentarji
Morda vas bo zanimalo