Tega o spletnem nakupovanju morda še ne veš

Nakupovanje preko spleta je preprosto in hitro, a prav ti dve prednosti lahko celotno izkušnjo naredita bolj nevarno. Preko spleta lahko nakupujemo kadarkoli in kjerkoli, normalno nakupovanje pa nam vzame precej več časa in načrtovanja. In ravno to je težava. Ker lahko nakupujemo iz udobja domačega naslonjača, se hitro zgodi, da se v naši košarici znajdejo stvari, ki jih ne potrebujemo in jih drugače sploh ne bi kupili.

 

Spletno nakupovanje je zagotovo udobno, hitro in preprosto – to si zapomnite, ko v svojo virtualno košarico dajete eno nepotrebno stvar za drugo.

Da se vam ne bo več dogajalo, da naročate izdelke, ki jih ne potrebujete, ali vam sploh niso všeč, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri pravih odločitvah.

 

Nekateri dnevi in obdobja so bolj primerna za nakupovanje preko spleta

Cene in popusti se stalno spreminjajo. Največ popustov boste našli v novembru in januarju ter vsak torek in četrtek. Marec je najslabši mesec za iskanje popustov.

Kaj tvoje spodnje perilo pove o tebi?

 

Če pred nakupom poiščete kupone, boste prihranili denar

Preden se lotite nakupovanja na določeni spletni strani, na Googlu preverite, kakšne popuste in kupone ima na voljo. Vpišite ime strani, na kateri nakupujete, in zraven kupon ter letnico in možnost, da najdete kupon, je velika.

 

Pazite, ko se prijavljate na razne ugodnosti, newsletterje in e-mail liste

Zagotovo ste že večkrat, ko ste kupovali na spletu, opazili, da vas vabijo, da oddajte svoj e-mail, s čimer vam bodo nato pošiljali razne popuste, kode, itd. V večini primerov to pomeni, da vas bodo dodali na e-mail listo. Če veste, da nekaj potrebujete ali si nečesa želite, so tej kuponi in popusti možnost, da prihranite denar. A lahko predstavljajo tudi drugo stran. Vedno, ko boste dobili takšen e-mail, se bo pojavila potreba po nečem, česar si sploh ne želite ali česar ne potrebujete in za kar boste po nepotrebnem zapravljali denar.

 

Preberite ocene

Ocene izdelkov vam lahko zelo pomagajo, ko se odločate, ali bi kupili določen izdelek. Povedo vam, ali izdelek res izgleda tako, kot bi moral, kako se obnese in ali je res tako dober, kot ga opisujejo. Če se ocene in opazke ponavljajo, jim verjemite.

 

Tudi, če kupujete na spletu, še vedno zapravljate pravi denar

To je mogoče več kot očitno, a hitro se lahko spozabite in zapravite precej več, kot ste želeli. Mogoče se vam zdi, da denar, ki ga zapravite na spletu, ne šteje, a naj vam to ne preide v navado, saj boste hitro lahko zapravili preveč.

 

Primerjajte cene med različnimi spletnimi stranmi

Ko nakupujete preko spleta, imate možnost, da najdete najboljšo kupčijo, zato izkoristite to in poiščite izdelke po najnižji ceni. Strani, ki vam bodo prišle prav so Google Shopping, Shopping.com in podobne.

 

Bodite pazljivi

Ko nakupujete preko spleta, uporabite kar nekaj osebnih informacij, ki so lahko podvržene zlorabi. Ostanite na straneh, ki jih poznate in se izogibajte stranem, ki vas prosijo za dodatne informacije. Če se vam stran zdi sumljiva, raje poiščite drugo in ne izdajajte svojih informacij

Komentarji
Morda vas bo zanimalo