To je razlog, da depresivni ljudje pogosteje varajo

Depresivni ljudje včasih delajo stvari, ki jih drugi, ki niso na njihovem mestu, težko razumejo. Včasih so to manjše stvari, npr. ne morejo vstati iz postelje. Včasih pa so to veliko večjke stvari, kot je npr. varanje partnerja. Strokovnjakinja za odnose Mitzi Bockmann pojasnjuje, zakaj je tako.

Nagnjeni so k temu, da se uničujejo in si povzročajo trpljenje

Nekdo, ki je depresiven, se počuti tako slabo, da se bo hote ali nehote prisilil, da se bo počutil še slabše in dobil o sebi še slabše mnenje. Verjame, da ni vreden ničesar, da ga nihče nima rad, zato se zateka k temu, da naredi nekaj groznega – k nezvestobi.

V nezvestobi iščejo tolažbo

Ljudje, ki so depresivni, pogosto iščejo kratkotrajne tolažbe in rešitve, ki v resnici niso prave rešitve. Le za nekaj časa jih pripravijo do tega, da se počutijo bolje, potem pa se počutijo še slabše. Pa naj bodo to droge, alkohol, nasilje ali nezvestoba.

Nimajo samokontrole

Takšni ljudje se soočajo tudi s pomanjkanjem samokontrole. Ne vidijo več meja, kaj je prav in kaj ni, ne vidijo, koga bodo s svojimi dejanji prizadeli ali kako zelo bodo škodovali svojemu zdravju. Nezdravo prehranjevanje, opustitev higiene, varanje, pretirano uživanje alkohola …

Orgazem jim pomaga, da se počutijo bolje

Če doma pri partnerju ne najdejo svoje sreče, je možno, da bodo poskusili drugje. Orgazmi so lahko za njih kot droge – za nekaj časa se bodo počutili bolje, potem pa bodo problemi spet prišli na plan.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo