To je razlog, zakaj bi se morala v resnici počutiti dobro, če nekomu nisi všeč

Vsi pač ne moremo biti vsem všeč, to je dejstvo. Tako kot tebi nekdo ni simpatičen bodisi po videzu bodisi zaradi obnašanja, je zelo možno, da tudi ti nisi nekomu. Vendar na to verjetno zelo redko pomisliš in ko se srečaš s situacijo, ko zveš, da nekomu nisi všeč, te zna to celo prizadeti, kajne? Ne skrbi. Preberi, zakaj bi se v tem primeru v resnici morala počutiti dobro.

To krepi tvojo samozavest

Čeprav se sliši protislovno, v resnici s tem, ko ponotranjiš, da nekomu nisi všeč ter se s tem tudi sprijazniš, krepiš svojo samozavest in samopodobo. Ni pomembno, kaj si drugi mislijo o tebi. Pomembno je, da se sama dobro počutiš v svoji koži.

Bolj znaš ceniti ljudi, ki cenijo tebe

Ko spoznaš, da nekomu nisi všeč, naenkrat začneš veliko bolj ceniti svoje prijatelje, sorodnike in druge bližnje, ki imajo o tebi dobro mnenje in ti to tudi povedo.

Sprejmeš popolno odgovornost za svoja prepričanja

To velja predvsem v primeru, da nekomu nisi všeč zaradi svojih prepričanj in vrednot, kar se lahko zgodi zelo hitro. To si javno izrazila in pokazala, da stojiš za svojimi vrednotami ter da se ne boš kar tako obrnila po vetru, ker nekomu ni všeč, kaj misliš ali počneš.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo