To so lastnosti, ki odlikujejo močno in samozavestno žensko

V vsaki od nas tiči močna ženska, ki ima moč, da spreminja stvari. Tudi v današnjih časih se ženske še zmeraj pogosto znajdemo v situaciji, ko se moramo boriti za našo enakopravnost in naše pravice. V patriarhalno naravnanem svetu se moramo najprej naučiti postaviti zase in uporabiti naš glas, kar od nas zahteva veliko poguma in moči. Vsaka ima drugačno definicijo moči, saj smo si med sabo različne in si želimo različne stvari na svetu, vendar pa imamo eno skupno stvar in to je moč, da spremenimo stvari. V spodnjem članku vam bomo razkrili, kako se lahko opogumite in prebudite močno žensko v vas.

1. Močne ženske sprejemamo same sebe

… kajti le tako nas bodo sprejeli tudi ljudje okoli nas. Vse lahko na sebi najdemo približno 100 stvari, ki nas motijo in ki bi jih rade spremenile. Vprašanje je, če je to res želja, ki izhaja iz nas samih, ali pa imamo ta občutek le zaradi družbenih norm, ki nas obkrožajo.

2. Močne ženske si priznamo napako

K sprejemanju samih sebe sodi tudi priznavanje lastnih napak. To so lahko zelo majhne ali pa velike napake. Potegnimo iz tega nekaj pozitivnega za nas, saj se tudi iz napak lahko veliko naučimo za našo prihodnost.

 3. Močne ženske smo odprte in iskrene

… predvsem do samih sebe, vendar pa tudi do ostalih. Obkrožimo se z ostalimi ženskami iz našega ožjega ali širšega družbenega kroga, vendar pa ne pozabimo vključiti tudi moških, saj se le tako lahko naučimo strpnosti in skupaj lahko ustavimo družbene norme, ki otežujejo naš vsakdan. Pogovarjajte se o temah, kot so zdravje žensk, problemi in stvari, ki nam grenijo življenje, tabu teme ipd. Le odprtost in iskrenost popeljeta nas in ostale naprej v boljši svet.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo