Zakaj želja po spolnosti z leti upade?

Večkrat se v dolgotrajni zvezi zgodi, da enemu ali drugemu od para upade želja po spolnosti. Moški se velikokrat pritožujejo, da so to ponavadi ženske, vendar tudi oni niso imuni na pomanjkanje libida. Zakaj želja po spolnosti z leti upade in kako bi to lahko preprečili?

Hormoni

V veliko primerih je glavni razlog za pomanjkanje libida v hormonski kontracepciji. Za tabletke si se mogoče odločila, da bi bili vajini spolni odnosi popolnoma brezskrbni in še boljši, da bi čutila drug drugega. Potem pa si postopoma ugotovila, da si spolnosti sploh en želiš več toliko. Najprej preveri, ali bi razlog lahko tičal v hormonski kontracepciji. Pogovori se z ginekologom, vse se da urediti. Sicer pa lahko željo po spolnosti zmanjšajo tudi druge hormonske spremembe, kot je nosečnost, porod, menopavza. Včasih tudi jemanje določenih zdravil ali bolezen.

Fizična neprivlačnost

Dobro razmisli, preden delaš prehitre zaključke. A vseeno vedi, da je možno. Nekateri moški se z zvezi nekoliko zanemarijo, zredijo, ne skrbijo zase enako, kot bi skrbeli, če bi bili samski in bi žensko morali šele “ujeti”.

Nesoglasja in slaba komunikacija

Če se ne razumeta, se boš tudi v postelji težje sprostila in se mu predala. Enako velja, če ti posveča premalo pozornosti. Dejstvo je, da ženske potrebujemo nekoga, ki nas občuduje in nam daje pozornost.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo