DARILA ZA MATERINSKI DAN: BODITE IZVIRNI!

Materinski dan se praznuje po celem svetu, največ v mesecu maju in marcu. Letos največ držav, to je kar 27, praznuje materinski dan šele 12. maja, medtem ko je pri nas praktično skoraj že pred vrati. Že veste, kakšna darila za materinski dan bi izbrali?

To je dan, ki ga posvetimo svojim materam in jim izkažemo spoštovanje, ljubezen in hvaležnost za vse, kar so v celem življenju naredile za nas. Nekako nam je prišlo v navado, da se za materinski dan materam podarijo rože, razne čokoladice in takšna ali drugačna majhna darilca, da sploh več ne razmišljamo, da bi svojo mamo na materinski dan razveselili na še kakšen malo bolj drugačen, domiseln način in ji podarili nekaj osebnega in unikatnega.

Včasih preprosto zmanjka časa, da bi o tem veliko razmišljali ali pa se v tistem trenutku ne moremo domisliti čisto nič primernega, zato smo za vas pripravili nekaj malo drugačnih idej, kako lahko razveselite svojo mamo na materinski dan. Saj veste, kako pravijo: mama je samo ena.

Unikatna darila za materinski dan:

1. Namesto šopka rož ji podarite živo rastlino oziroma drevesce – naredite spremembo in namesto odrezanih vrtnic, ki sicer v šopku izgledajo čudovito, ampak se bodo čez nekaj dni na žalost posušile, podarite sadno drevo, ki bo še leta in leta rodilo slastne sadeže (jabolka, slive, hruške – lahko tudi bolj eksotično – kivije) ali pa vrtnice, ki jih lahko namesto v vazo posadi na vrt.

2. Ustvarite ji manjši zeliščni vrt – če je ljubiteljica kuhanja in domačih zelišč, zakaj ji ne bi pomagali ustvariti manjšega vrtička z njenimi najljubšimi zelišči ali pa zelenjavo? Skupaj lahko ob urejanju vrta, kavici in piškotih ter sproščenem klepetu preživite čudovit dan.

3. Uredite album z družinskimi fotografijami – mogoče s takšnimi, ki jih še vaša mama ni videla ali pa jih nima. Naredite seznam modrosti, ki vas jih je naučila skozi leta in ga priložite k albumu.

4. Naročite ji revijo ali pa časopis, ki jo je od nekdaj zanimala. Vsak mesec, ko bo po pošti prišla nova izdaja revije, se bo vaša mama spomnila na vas.

5. Če vaša mama rada bere, ji podarite knjigo njenega najljubšega pisatelja/pisateljice z njenim oziroma njegovim avtogramom. Včasih je lepo videti, da se nekdo res potrudi za darilo.

6. Skuhajte ji njeno najljubše kosilo – naj se vloge enkrat zamenjajo, najverjetneje bo navdušena ne glede na to, kako kvalitetno boste skuhali. Najbolj pomembna je pozornost in trud, ki ste ga vložili.

darila-za-materinski-dan

7. Zberite brate in sestre in priredite nastop kot v dobrih starih časih, ko ste bili še majhni otroci. Zapojte, zaplešite ali pa kaj zaigrajte, če igrate kakšen inštrument, na plan boste potegnili cel kup čudovitih spominov in predvsem ogromno smeha.

8. Presenetite jo z zajtrkom v postelji – tudi, če vam kuhanje sicer ne gre dobro od rok, še vedno lahko pripravite čudovit in z vitamini bogat zajtrk ter pozitivno presenetite svojo mamo že navsezgodaj zjutraj.

9. Počistite hišo, peljite njen avto v avtopralnico – vaša mama je najverjetneje celo življenje vajena opravljanja nadležnih hišnih opravil, zelo bo vesela, če bo lahko za en dan popolnoma odmislila takšne skrbi in dan kvalitetno preživela s svojimi najdražjimi.

10. Napišite ji pismo, v katerem ji povejte, koliko vam pomeni in kako ste ji hvaležni za vse, kar je naredila za vas. Izdelajte ji kaj posebnega – zakvačkajte, zašijte ali pa izdolbite iz lesa – najlepša darila so tista, ki jih ustvarimo popolnoma sami. Napišite voščilnico.

Navsezadnje pa le ni tako zelo važno, kakšna darila za materinski dan podarite svoji mami, ampak bolj to, da z njo kvalitetno preživite dan in ji iskreno daste vedeti, kako zelo radi jo imate. Najbolj vesela bo preprostega objema in vsakega trenutka, ki ga boste preživeli z njo.

Povzeto po: The Spruce

L. Z.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo