ZAKAJ SO ZASEDENI MOŠKI BOLJ PRIVLAČNI OD SAMSKIH?

V iskanju odgovora na to kočljivo vprašanje se moramo vprašati, katere lastnosti nas na moških v splošnem privlačijo. Generalno gledano lahko rečemo, da so nam všeč uspešni moški, ki v življenju vedo, kaj želijo, kam so namenjeni, imajo jasno zastavljene cilje in točno vedo tudi, kako jih bodo dosegli, so samozavestni, obvladani, očarljivi, mirni in izžarevajo karizmo. Kako so te lastnosti povezane z dejstvom, da ob sebi že imajo partnerko?

Dejstvo številka 1: Če ima moški ob sebi partnerko, lahko iz tega avtomatično sklepamo, da je že pripravljen imeti funkcionalno in resno razmerje.

Dejstvo št. 2: Velikokrat jasneje vidimo kvaliteto v stvareh, če so nam »priporočene«. Tega se dobro zavedajo tudi oglaševalci, zato v oglase pogosto vključijo mnenja »zadovoljnih kupcev« ali pa za oglas na televiziji najamejo znan obraz, ki ga gledalec prepozna in mu zaupa. Ko torej vidimo, da je druga ženska že »preizkusila« našega izbranega moškega in je bila očitno dovolj zadovoljna, da je z njim v zvezi, avtomatično menimo, da gre očitno za zanimivega in očarljivega moškega.

Dejstvo št. 3: Ljudje smo tekmovalna bitja – ne gre samo za to, kakšno energijo izžareva moški, ki je v razmerju, ampak tudi za tekmovalno razmerje med njegovo sedanjo partnerko in vami.

Kako se osvoboditi želje po zasedenem moškem?

Živimo v Evropi 21. stoletja, kjer svoje bitke bijemo na prefinjen način; na parketu sodnih dvoran, ob kozarcu vina v restavraciji, na sestankih v pisarnah. Vse življenje tekmujemo drug proti drugemu na različnih področjih: kariernem, športnem, socialnem. Ko torej vidimo moškega, ki je zaseden, to v naših možganih sproži alarm za izziv na obzorju; ne gre le za to, da je zaželjeni moški privlačen; del njegove privlačnosti je tudi naša želja po tem, da bi premagale njegovo partnerko.

Razumevanje našega poželenja je prvi korak na poti do tega, da se osvobodimo želje po moškem, ki nam ne pripada. V nekaterih primerih je strast res obojestranska in se lahko razvije v pravo ljubezen, in v tem primeru bo morda zapustil svoje sedanje dekle ali ženo in z vami zaživel novo življenje. Vendar se ne zanašajte na to.

Pazite, da se ne boste zapletli v neprijetno situacijo in začeli ljubimkati s poročenim moškim. Takšna izkušnja vam lahko pusti zelo grenak priokus, ki se ga zlepa ne boste znebile, poleg tega pa pomeni prečkanje tanke moralne meje. In dejstvo je, da ko enkrat prečkate to mejo, se ne morete vrniti nazaj. Ne zapeljujte poročenega ali zasedenega moškega in ne delajte prvega koraka. Če sumite, da so v njegovem razmerju težave in da bo kmalu spet samski – odlično. Počakajte in zavzemite nevtralno pozicijo ter ne spodbujajte razhoda, saj boste, če boste to počele, na neki točki morale odgovarjati za svoje početje.

Ne poskušajte manipulirati, saj se vam lahko vrne. Raje zavzemite ležerno pozicijo, v miru se ukvarjajte s svojimi stvarmi in počakajte, da boste videli, kako se bodo stvari razpletle.

Kaj storiti, če ste se že zapletli z zasedenim moškim?

Če ste se že znašle v razmerju z zasedenim moškim, razmislite: je tega res vreden? Ali lahko vidite skupno prihodnost z njim? Ali on vidi skupno prihodnost z vami? Če da, za kakšno ceno? So v igri tudi otroci?

Vsako razmerje je unikatno in posploševanje človeških odnosov v generalizirane vzorce nima veliko smisla – pa vendar so pravila, ki veljajo na splošno. Edina oseba, ki vam lahko ponudi zares dober odgovor, kako ravnati v vašem konkretnem primeru, ste vi sami. Le vi resnično poznate sebe in svoj odnos. Niti vaš partner vam ne more ponuditi odgovora na to, kaj storiti – to je povsem vaša odločitev, zanjo pa ste tudi odgovorni popolnoma sami.

Pazite na svoje srce – življenje vam je dalo le eno, zato ga skrbno čuvajte.

A. K.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo