3 koraki do zdrave spolnosti

Spolnost je pomemben del našega vsakdana, vsak se slej ko prej sreča z njo. Vsak od nas ima določene misli, želje in fantazije, ki jih ne moremo kar izbrisati iz naše glave. Pomembno pa je, da jih znamo pretvoriti v zdravo in prijetno spolnost.
Kako sprejeti spolne občutke?
V nekaterih situacijah so lahko erotične misli frustrirajoče ali pa moteče, vendar je pomembno, da jih sprejmemo kot normalen del človeškega delovanja.
• Povečajte svojo izpostavljenost spolnosti z branjem erotičnih knjig ali gledanjem filmov, kjer nastopajo liki, ki imajo enake spolne želje kot vi. Na ta način jih boste lažje sprejeli kot normalne.
• Pogovarjajte se o svojih občutkih, saj vam lahko ti pogovori zelo pomagajo pri reševanju notranjih bojev in pri spoznavanju spolnosti. Pogovarjate se lahko s prijatelji, sorodniki ali pa s svojimi spolnimi partnerji.
• Preizkusite samozadovoljevanje, pa čeprav ste morda odraščali z mislijo, da je to grešenje. Samozadovoljevanje je povsem normalno in celo zdravo. Poleg spolne potešitve ima samozadovoljevanje še druge prednosti; pomaga nam pri sprejemanju in spoznavanju našega telesa, sploh v erotičnem smislu.
Komentarji
Morda vas bo zanimalo