4 DEJSTVA O BALZAMIH ZA LASE, KI JIH ŠE NE POZNATE

Balzam za lase je odličen pripomoček za sijoče in bogate lase s čudovitim volumnom. Pri tem pa je zelo pomembno, kako ga uporabljamo. Spodaj so naštete 4 stvari, ki jih morate obvezno vedeti, preden začnete nanašati balzam na svoje lase.

Lahko je odlično sredstvo za oblikovanje pričeske

Čeprav se zmeraj govori, da je potrebno balzam po nekaj minutah delovanja zmeraj sprati, ga lahko kljub temu uporabite za oblikovanje frizure. Pazite, da na lase nanesete res manjšo količino balzama, toliko, da se lasje navlažijo, in jih potem spletite v kito. Čez nekaj ur ali naslednji dan boste imeli čudovite valovite lase.

Balzam je praktično uporabljati za oblikovanje frizure tudi v primeru, če imate naravno skodrane lase, saj jih lahko z njegovo pomočjo ukrotite in učvrstite v urejeno pričesko.

Če ga nanesete pred šamponiranjem, bo imel večji učinek

Navajeni smo, da najprej našamponiramo lase, jih nato speremo in šele nato nanesemo balzam. Če se boste procesa lotili obratno, bo imel balzam veliko večji učinek! Vaše lase bo bolje nahranil in obnovil ter pospešil njihovo rast.

S šamponom boste potem tudi popolnoma sprali vse morebitne ostanke balzama, ki bi jih lahko po nepotrebnem obtežili in odvzeli volumen.

Isti balzam ne deluje enako na različne ljudi

Zagotovo ste že bili v situaciji, ko vam je prijateljica navdušeno svetovala svoj šampon, balzam ali pa kakšen kozmetični produkt, ki vas je nato razočaral. To je popolnoma normalno, saj smo si ljudje zelo različni. Balzam je potrebno izbrati glede na vaš tip las.

Če imate mastne, lase boste izbrali balzam z manj olja, če imate suhe lase, boste izbrali takšnega z več olja. Če imate tanke lase, morate izbrati balzam za večji volumen, če imate zelo poškodovane lase, pa takšnega za poškodovane lase. Danes se že za vsak tip las najde svoja rešitev.

Ne nanašajte ga na korenine las

Med nanašanjem balzama se izogibajte lasišču. Najbolj pomembno je, da začnete pri konicah, ki so ponavadi tudi najbolj poškodovane, in ga potem s pomočjo glavnika vnašate na druge dele, izpustite pa korenine.

Povzeto po: Only My Health

L. Z.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo