POZITIVNE STRANI MESEČNEGA PERILA, NA KATERE SPLOH NE POMISLIMO

Ženske se velikokrat sprašujemo, zakaj nam je življenje namenilo to nesrečo v obliki menstruacije. Pa se zavedamo, da zaradi tega velikokrat pridemo skozi še boljše, kot bi sicer? Obstajajo tudi pozitivne stvari menstruacije, ki jih lahko izkoristimo mesec za mesecem.

Prva asociacija žensk ob misli na mesečno perilo je slaba volja. To je čas v mesecu, ko nimamo volje do stvari, ki so sicer del našega vsakdana. V tem času smo še posebej ranljive in občutljive, zato je naša velika želja, da bi nas vsaj v tem obdobju ostali tako tudi obravnavali. Predstavljamo ti 7 dejstev, ki dokazujejo, da se nam kljub slabi volji ne godi tako slabo.

 

1. Blagoslov je, ko prispe pravočasno, če pred tem nisi uporabljala ustrezne zaščite. To je glasnik, ki ga tako težko pričakuješ.

2. V prvih dveh dneh lahko poješ prav vse, kar si zaželiš. Hrana, ki se je cel mesec izogibamo, se nam v teh dneh meseca zdi vredna vsake pregrehe.

3. Vsaj en teden lahko preklinjaš, eksplodiraš in se obnašaš, kot resnično sama želiš. Pri tem te nihče ne bo obsojal.

4. Oblečeš lahko karkoli, ne da bi ob tem občutila kakršnokoli krivdo. V teh dnevih nam je vseeno, kaj oblečemo, tudi če je to najbolj stara in raztrgana trenirka.

5. Besede “sem v tistih dneh” te lahko osvobodijo skoraj vsega. V teh dneh so nam tudi ostali bolj naklonjeni in razumejo našo občasno slabo voljo.

6. Vsaj en teden imaš izvrsten izgovor, da ne greš v telovadnico.

7. V prvih dneh lahko brezskrbno posegaš po protibolečinskih tabletah, ne da bi ob tem izpadla odvisnica.

Povzeto po: Eslamoda

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo