6 RAZLOGOV, ZAKAJ JE BOLJE BITI SAMSKI

Se tudi vam zdi, da družba pritiska na nas, da je nujno treba biti v razmerju? Če ste stari več kot 30, se že vsi čudijo, kako to, da nimate partnerja. Pa je to res tako pomembno v življenju? Tudi samsko življenje ima številne prednosti. Zakaj ga ne bi uživali, dokler nismo zares pripravljeni na pravo razmerje? Za vas smo pripravili 6 razlogov, zakaj je boljše, če ste samski.

1. Več časa imate za sebe

Če ste samski, lahko lažje odkrijete nova zanimanja in razširite svoje hobije. Prilagajanj in iskanja kompromisov je veliko manj, dan pa lahko preživite v celoti tako, kot si sami želite.

2. Spoznate lahko več ljudi

Dolgoletne zveze velikokrat povzročijo to, da se več posvečate svojemu partnerju in posledično niti nimate želje po spoznavanju novih prijateljev. Še za stare prijatelje komaj najdete čas. Če ste samski, pa imate na voljo veliko več časa in tudi interesa za nova prijateljstva in poznanstva.

3. Lažje ostanete v dobri formi

Ste že slišali, da se veliko ljudi v razmerju zredi? To je res. V zvezi so ljudje srečni in se ne obremenjujejo več toliko s svojim videzom, saj vedo, da jih druga oseba ljubi ne glede na vse. Velikokrat opustijo tudi šport kot hobi zaradi drugih skupnih interesov.

4. Poraščenost je vaša zadnja skrb

Zima je čas, ko ne pokažemo veliko kože, zato se seveda brijemo veliko manj kot poleti. Če imate partnerja, pa seveda želite, da je vaša koža cel čas gladka in negovana. V samskem življenju teh skrbi ni.

5. Perilo perete samo zase

Pranje perila in likanje navsezadnje vzameta veliko časa. Zato se pozna velika razlika, če perete samo za enega ali za dva.

6. Maksimalno se lahko fokusirate na kariero

Zagotovo ste slišali ogromno zgodbic, ko se je žena zaradi moža odrekla čudoviti karieri (ali pa obratno). Če nimate partnerja, takšnih težkih dilem preprosto ni. Ravnate lahko precej bolj egoistično kot sicer.

 

Povzeto po: Redbook

L. Z.

 

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo