4 jutranje navade, ki bodo izboljšale tvoje počutje

Da se naučiš, kako biti v življenju srečna in na svet gledati pozitivno, je potrebno veliko truda, začneš pa lahko z vpeljavo nujnih sprememb v svoji jutranji rutini. Čeprav ni tako enostavno, kot se sliši, so disciplinirane jutranje navade najhitrejša pot, da izboljšaš svojo zmogljivost in razpoloženje na kateremkoli področju v tvojem življenju. To te bo peljalo na pot sreče, veselja in pozitivnega mišljenja. Kaj moraš storiti zjutraj?

Nasmeh

Srečni ljudje vedno razmišljajo pozitivno. Začetek dne se začne s širokim nasmeškom na obrazu. To dejanje ti pomaga do dobrega razpoloženja, saj spodbuja sproščanje serotonina in dopamina.

Hladna voda

Privošči si hitro hladno prho ali pa svoj obraz na hitro umij s hladno vodo. Hladna voda spodbuja prekrvavitev, zapira pore in pomaga proti podočnjakom, poleg tega pa te čisto zares zbudi in pripravi na dan.

Hidracija

Odpravi se naravnost v kuhinjo in si privošči kozarec vode sobne temperature. Če je možno, si privošči filtrirano vodo.

Dnevna svetloba

Če je zunaj sonce, se nastavi zončnim žarkom, ki te bodo prebudili in napolnili z energijo. Sončna svetlova pomaga uravnavati razpoloženje in metabolizem. Če zunaj ni sonca, vseeno poskrbi, da odgrneš zavese in v svoj dom spustiš nekaj dnevne svetlobe. Odpravi se na kratek sprehod, na hitro potelovadi, se raztegni ali meditiraj – karkoli ti ustreza.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo