4 WELLNES TRENDI, KI BODO VLADALI V LETOŠNJEM LETU

Z novim letom pridejo novi cilji in sveža motivacija, da se potrudimo za zdrav način življenja. Ne glede na to, ali se odločimo za novo vrsto telovadbe doma ali pa se odločimo, da bomo jedli bolj zdravo hrano, sedaj je pravi čas, da se osredotočimo, kaj pomeni, da se dobro počutimo. Spodaj pa štirje wellnes trendi, ki bodo vladali v letošnjem letu. 

 

Manj je več 

2019 je leto, ko je manj več in se osredotočamo na stvari, zaradi katerih se dobro počutimo. To ne pomeni, da moramo zapraviti ogromno denarja, lahko pa se osredotočimo na ključne prakse, ki prikažejo rezultate. Lahko je to tudi, da dovolj spimo, pijemo dovolj vode, telovadimo in meditiramo. 

 

V ospredje postavimo psihično zdravje 

Letošnje leto je čas, da psihično zdravje postane prav tako pomembno kot fizično. Tako kot hodimo na telovadbo, ki nam najbolj koristi, se bomo začeli ukvarjati tudi s praksami, ki skrbijo za psihično zdravje. Vedno manj je stigme okoli terapij, ljudje pa se bodo vedno bolj zavedali, da morajo skrbeti zase.  

 

Priprava jedi vnaprej 

Najbolje je, da v nedeljo skuhamo za celoten teden vnaprej in pripravimo nekaj, za kar ne potrebujemo dragih sestavin.  

 

Manj uporabe elektronskih naprav 

V digitalni dobi, ko večino časa gledamo v ekrane telefonov in računalnikov, je izredno pomembno, da se povežemo z naravo, s samim sabo in s svojo dušo. Letošnje leto bo tako zelo pomembno, da manj uporabljamo elektronske naprave, več časa preživimo v naravi, se umirimo in se odklopimo. 

 

Povzeto po: Apartmenttherapy

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo