5 NAČINOV, KAKO PARTNERJA PRIPRAVITI DO RESNEGA POGOVORA

Se tudi tebi zdi, da med vama s partnerjem večkrat v zraku ostanejo neizgovorjene besede, ki bi morale na plan? Si želiš več govoriti o svojih čustvih in občutkih, vajinem odnosu in skupni prihodnosti, pa imaš zmeraj občutek, da si vsiljiva? Mogoče si tista srečnica, ki ima komunikativnega in odprtega partnerja, ki mu ni težko govoriti o svojih čustvih, mogoče pa imaš tudi ti – kot večina žensk – težave pripraviti partnerja na resen pogovor.

Čeprav se govori, da so moški preprosta bitja, so lahko včasih zelo zakomplicirani. V enem trenutku je lahko najbolj glasen in možat, ko pa je treba govoriti o čustvih ali odnosu, pa stisne rep med noge. Ampak dejstvo je, da se je v zvezi treba pogovarjati, sicer je uspešno razmerje nemogoče. Zagotovo vaju oba kdaj kaj teži, pa tega ne izrečeta na glas. Včasih se kakšna zadeva tako dolgo vleče, da jo je preprosto treba razrešiti. In takrat se ne boj biti prva, ki to omeni. Da ti bo lažje, smo zate pripravili nekaj nasvetov, s katerimi boš partnerja lažje pripravila na resen pogovor – preverjeno s strani moških.

1. Bodi pozorna na telesno govorico

Moški ponavadi neposredno pokažejo, kakšne volje so. Če vidiš, da je pod stresom ali slabe volje, mu daj čas in ne sili vanj, saj na tak način vajin pogovor ne bo pretirano uspešen.

2.  Povej mu, da ga ceniš

Ne napadi ga neposredno. Če tudi je naredil napako, mu to povej na lep način. Daj mu vedeti, da ga imaš kljub vsemu rada in da se o tem pogovarjata, ker verjameš v vaju in bi rada rešila težave.

3. Počnita kaj zabavnega

Mogoče je tvojemu partnerju še bolj mučno, če samo sedi nasproti tebe in je prisiljen v pogovor. Pelji ga nekam in počnita tisto, kar ima rad – sprehod, šport, bowling … Tako se bo fokusiral še na nekaj drugega in če je resnično zadržan, mu bo na tak način lažje spregovoriti o svojih občutkih.

4. Govori z njim o stvareh, ki so pomembne njemu

Če pričakuješ, da ti bo partner vedno na voljo za pogovor, moraš biti tudi ti njemu. Čeprav te stvari, nad katerimi je navdušen on, mogoče ne zanimajo najbolj, ga poslušaj. Naj bo to služba, šport ali tehnologija, pusti mu, da se razgovori.

5. Ne ovinkari

Če misliš, da ga bodo tvoji namigi in skrivni signali spodbudili, da bo on načel temo, se motiš. Zelo verjetno je namreč, da tvojih namigov sploh ne bo zaznal in razumel. Moški in ženske ne razmišljamo na enak način, zato mu iskreno povej, kaj čutiš in da bi se rada o tem pogovorila. Veliko lažje bo.

 

Povzeto po: Date Like A Grownup

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo