3 PREDNOSTI STISKANJA PROTISTRESNE ŽOGICE

Morda je še niste poskusili, zagotovo pa ste že slišali za njo. Govorimo o protistresnih žogicah, ki so zelo priporočljiva rešitev, ko se poskušate umiriti in se sprostiti. Stiskanje protistresne žogice vam bo pomagalo uživati v trenutkih spokojnosti in sprostitve v situacijah, ko se boste počutili nervozno in tesnobno.

Protistresna žogica ni nič drugega kot kos dokaj mehke penaste gume, ki je lahko različnih oblik. Cilj pri nakupu te žogice je preprosto stisniti jo med prsti zmeraj, ko čutimo napetost ali smo živčni. Pogosto se jo uporablja tudi v medicini za lajšanje napetosti v rokah.

Če nekaj minut stiskate protistresno žogico, vam uspe čez nekaj časa razbremeniti napetost in s tem tudi stres. Nekaterim se bo morda to zdelo neumno, toda resnica je, da deluje. Poskusiti vsekakor ni greh.

Pomaga pri sproščanju adrenalina

Eden od razlogov, zakaj je stiskanje stresne krogle koristno, je, ker nam pomaga sprostiti adrenalin. Ko smo zelo napeti, lahko to napetost najbolje preženemo s telovadbo. Ko pa smo v situaciji, kjer telovadba ni mogoča, nam lahko pri sproščanju adrenalina pomaga stiskanje protistresne žogice.

Dovoljuje vam, da preusmerite pozornost

Eden od razlogov, da smo napeti in imamo občutek tesnobe, je, ker je naš um osredotočen na eno dejstvo: dražljaj, ki ga dojemamo kot grožnjo. Eden od načinov za prenehanje občutka tesnobe je, da se temu dražljaju ne posvečamo. Z žogico boste lahko pozornost preusmerili na druge dejavnosti, ki vam ne povzročajo stresa.

Izboljša koordinacijo

S stiskanjem žogice ne boste zgolj sprostili svoje jeze in se ob tem razbremenili, ampak boste tudi izboljšali svojo koordinacijo. Ko ste zelo živčni, je ena od stvari, ki se vam zgodi, ta, da izgubite nadzor nad svojim telesom. Gibi mišic so ponavadi hitrejši, premikate se iz ene strani na drugo, hitreje govorite, ste zmedeni. Protistresna žogica vam bo pomagala, da se rešite teh neželenih simptomov.

Pri izbiri protistresne žogice je pomembno, da izberete žogico, ki ustreza velikosti vaše roke in vašemu okusu. Pomembno je, da se ob njeni uporabi počutite udobno, saj jo boste le tako najbolje izkoristili in vam bo lahko pomagala pri lajšanju stresnih situacij.

Povzeto po: Como Superar La Ansiedad Ya

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo