ZAKAJ BI VSAKA ŽENSKA MORALA POTOVATI SAMA?

Bi rada potovala, pa noben nima časa, volje ali denarja? Potem je čas, da začneš razmišljati o prvem solo popotovanju. Mogoče bo čudno, zastrašujoče in za nekatere povsem noro, a če si želiš potovati in nočeš samo sedeti doma in čakati, da gre nekdo s tabo, je sedaj skrajni čas, da si rečeš: grem! Za pomoč danes predstavljamo razloge, zakaj bi vsaka ženska morala vsake toliko časa potovati sama.

Samostojno potovanje pomaga pri neodvisnosti

Ko pride do potovanj, se veliko ljudi zanaša na druge. Ali se odločijo za potovanje preko agencije ali pa enostavno pustijo, da nekdo drug vse organizira namesto njih. Če se boš odločila, da greš na potovanje sama, boš postala bolj neodvisna, saj boš za vse mogla poskrbeti sama. Ne bo se ti potrebno zanašati na druge ljudi, ogledala si boš lahko točno to, kar si želiš.

Kompromisi niso potrebni

Ko potuješ sama, ti ni potrebno sklepati kompromisov. Takoj, ko potuješ z nekom drugim, se moraš prilagajati tudi njegovim željam in načinu. Sedaj lahko delaš točno to, kar si sama želiš in to je izredno osvobojajoče. Če si želiš videti več narave in manj muzejev, je sedaj pravi čas za to. Na koncu boš imela potovanje brez obžalovanja.

Možnost, da spoznaš nove ljudi

Ko potuješ z ljudmi, ki so ti blizu, se nekako izoliraš od vseh drugih. Zakaj bi klepetala z neznancem, ko pa lahko govoriš s prijatelji in se imate fino? Če potuješ sama, pa si boš teh pogovorov želela in boš brez težav spoznavala nove ljudi. Motiviralo te bo, da imaš možnost, da se povežeš z drugimi in spoznaš ozadje ljudi.

Postaneš bolj prisotna

Ko potuješ sama, ugotoviš, da postaneš bolj prisotna in se zavedaš svoje okolice. Začela boš ceniti čas in vsak trenutek se ti bo zdel nekaj posebnega. S tem bo celotna izkušnja še boljša, saj bo vsaka destinacija lepša, ti pa boš občutila ogromno veselja.

Naučila se boš veliko o sebi

Na koncu boš ugotovila, da si se naučila ogromno novega o sebi. Ne le, da gre za neke vrste samorefleksijo, obenem boš tudi marsikaj novega odkrila. V enem mesecu boš vedela več o sebi kot prej v celem svojem življenju, ugotovila boš, kaj so tvoji cilji in želje ter kaj v prihodnosti pričakuješ od življenja.

Povzeto po: The Every Girl

K. R.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo