NOŠENJE TANGIC: 5 STVARI, KI JIH MORAŠ VEDETI

Nošenje tangic je lahko noro seksi, a hkrati tudi peklensko neudobno. Če se v njih počutiš udobno in jih lahko brez težav nosiš vsak dan, si prava srečnica. Pri tem pa moraš paziti na higieno in na to, kakšne hlačke kupiš. Če si tudi ti ljubiteljica tangic ali pa zgolj hočeš priložnostno presenetiti partnerja, nadaljuj z branjem, kajti predstavljamo ti 5 stvari, ki jih moraš nujno vedeti, preden jih oblečeš.

1. Ni nujno, da boš zaradi tangic dobila vnetje.

Te seksi spodnje hlačke imajo nehvaležen sloves, da povzročajo vaginalna vnetja. To pa ne pomeni, da boš dobila vnetje vsakič, ko si jih boš nadela. Veliko deklet prakticira nošenje tangic vsakodnevno in nimajo težav. Vnetja so namreč odvisna od veliko drugih dejavnikov: prehrane, kontracepcijske metode, odpornosti, jemanja zdravil, menstruacijskega cikla itd.

2. Pomembno je, kakšne tangice izbereš.

Raje kot Primarkove tangice za en evro kupi bolj kvalitetne. Najbolj primerne so bombažne ali pa iz takšnih materialov, ki koži pustijo, da diha. Tako se bakterije ne bodo prekomerno množile, pa tudi ti se boš počutila bolj sveže in udobno.

3. Ne nosi tangic, če si bolna.

Najprej se pozdravi. Ko je tvoj imunski sistem oslabljen, si bolj dovzetna za razne okužbe. Verjetno poleg primarne bolezni ne želiš stakniti še glivičnih vnetij ali vnetja mehurja.

4. Ne nosi tangic, ko greš na telovadbo.

Verjetno ti ne bo niti udobno, ampak četudi želiš kljub temu vztrajati, si raje premisli. Med športno aktivnostjo, ko se potiš in se tangice ves čas premikajo, je velika možnost za okužbo sečil.

5. Če jih ne maraš, s tem ni popolnoma nič narobe.

Ni ti jih treba nositi samo zato, ker nam družba narekuje, da so seksi. Seksi si lahko v kateremkoli spodnjem perilu, če se le počutiš tako. Raziskave kažejo, da od leta 2015 prodaja tangic upada in da se vse več kupuje spodnje hlačke, ki pokrijejo več zadnjice.

 

Povzeto po: Cosmopolitan

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo