6 RAZLOGOV, ZAKAJ PARTNER NOČE VEČ TOLIKO SPOLNIH ODNOSOV KOT NEKOČ

Pravijo, da za ženske ni večje frustracije in ponižanja kot pa to, da partner odkloni spolni odnos, ko si ti stoodstotno pripravljena. Ko reče, da je spet utrujen od službe, četudi ni že več mesecev dal pobude za posteljne igrice. Začneš se spraševati vse mogoče; ga ne privlačiš več, je s teboj kaj narobe, je v vajinem razmerju nesrečen, ima mogoče drugo?

Živimo v družbi, kjer velja, da bi moški moral biti vedno in povsod zainteresiran za seks. Če ni, začnemo ženske v trenutku dvomiti o svoji vizualni podobi ali pa pomislimo na možnost, da ima ljubico. Ampak resnica je takšna, da se intimnost v dolgoletnem razmerju spreminja na obeh straneh. Povsem normalno je, da se hormoni počasi umirijo in začetno navdušenje pojenja. In povsem normalno je tudi, da nisi vedno samo ti tista, ki seks odkloni. Če s partnerjem živiš dlje časa, se bo slej ko prej zgodilo, da te bo tudi on zavrnil ali pa ne bo tako zelo navdušen, kot si si predstavljala ti. Če se to zgodi občasno, ni razloga za preplah. Če pa so vajine igrice v spalnici bolj izjema kot pravilo, pa je čas, da se o tem resno pogovorita.

Da si ne boš preveč razbijala glave s tem, zakaj je partner odklonil spolni odnos, pa smo zate pripravili nekaj možnih razlogov. Mogoče se prav tvoj partner najde v enem izmed njih.

1. Prioriteta so postale druge stvari: otroci in služba. Mogoče je partner po napornem dnevu dejansko tako zelo utrujen, da potrebuje samo še dober spanec.

2. Mogoče ima zdravstvene težave. V tem primeru je pomembno, da mu nudiš oporo in mu stojiš ob strani.

3. Vajino razmerje je postalo platonsko. Če sta v razmerju 10, 20, 30 ali več let, se lahko zgodi, da življenje postane ena sama rutina. Drug drugega se navadita tako zelo, da povsem pozabita na strast, ki sta jo včasih čutila drug do drugega.

4. Partner je pod stresom. Današnji hiter način življenja marsikomu predstavlja velik stres. Bodi pozorna, če je morda to razlog za znižan libido tvojega partnerja.

5. Partner je takšen tip osebe, ki ne zna spodbuditi k spolnim odnosom. Se ti zdi, da moraš vedno ti dati pobudo, potem pa oba vseeno neizmerno uživata? Ampak, če je to razlog za njegovo nezanimanje, to najbrž veš že od začetka.

6. In nenazadnje – lahko, da ima ljubico ali pa se zadovolji zgolj s pornografskimi vsebinami. Če nisi prepričana, preberi znake, ki kažejo na to, da te vara:

9 ZNAKOV, DA TI PARTNER NI ZVEST

V vsakem primeru je pomembno, da se s partnerjem iskreno pogovorita. Če vama sicer v razmerju vse stoji tako, kot mora in ima partner samo včasih takšen “slab dan”, ni razloga za preplah. Zagotovo imaš tudi ti kakšen dan, ko ga zavrneš. Naj pa to ne postane navada. Vzdržujta redne spolne odnose in skušajta vsak dan popestriti vajino razmerje, saj je življenje konec koncev samo eno in treba ga je uživati.

 

Povzeto po: Prevention

Komentarji
Morda vas bo zanimalo