5 NAČINOV, KI VAM BODO ZAGOTOVILI BOLJŠI SPANEC

Lepotni spanec je zagotovo besedna zveza, za katero bi si želeli slišati manj, a je kljub temu izrednega pomena. Z dovolj spanja namreč izboljšamo delovanje možganov in imunski sistem in poskrbimo za lepšo polt. Kaj pa, če vam povemo, da se dobro spanje ne začne, ko se uležemo v postelji, ampak že precej prej? Spodaj so koraki, ki vam bodo pomagali, da bo vaša spalna rutina čim boljša.

Spalnico spremenimo v prostor, ki je namenjen izkjučno spanju

Ni poanta v kakovostni vzmetnici in udobnem pregrinjalu. Najbolj pomembno je, da poskrbimo, da je naša spalnica temen in hladen prostor. To pomeni nič svetlobe, med katero spada tudi modra svetloba elektronskih naprav, in nič visokih temperatur. Začnemo tako, da že zgodaj zmanjšamo luči, temperaturo pa nastavimo na 20 stopinj celzija.

Lepotna rutina kože pred spanjem

Če bomo vsak večer imeli enako lepotno rutino pred spanjem, nam bo tudi to pomagalo pri boljšem spancu. Poiščimo izdelke, ki imajo pomirjajoč učinek na našo kožo in naše čute.

Privoščimo si toplo kopel

Preprosta formula za sprostitev? Topla kopel. Študije so pokazale, da tridesetminutna kopel, ki ima 40 stopinj celzija, pomaga pri dvigu telesne temperature, nato pa se v času spanja zniža in stimulira spanje. A to niso vse ugodnosti. Kopel bo pomagala tudi pri zmanšanju napetosti, sprostila napete mišice in zmanjšala tesnobo.

Spijmo toplo skodelico čaja

Nekatere zeliščne sestavine pomagajo pomiriti našo kožo in čute, če jih bomo pili, pa nam bo to pomagalo pri sproščanju naših misli in telesa. Ne le, da herbalni čaji, kot so sivka, kamilica in meta, pomenijo sprostitev, pitje nečesa toplega nas bo že samo od sebe zazibalo v spanec.

Pred spanjem se posvetimo aktivnosti, ki jo imamo radi

Mogoče se nam sicer zdi, da gre za preveč stimulacije pred posteljo, a naši možgani se sprostijo, ko počnemo nekaj, v čemer uživamo. Če beremo, pletemo, pišemo ali poslušamo glasbo, nekako zmanšamo stres in večer zaključimo pozitivno.

Povzeto po: Popsugar

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo