5 NASVETOV PRI IZBIRI DEZODORANTA

Včasih preveč gledamo na cene in premalo na kvaliteto. V trgovini opazimo znižanje in izdelek kupimo, potem pa se izkaže, da ta izdelek ni najboljši. Predvsem pa bi morali biti pozorni na to takrat, ko gre za osebno nego in zdravje. Izbira dezodoranta zagotovo ni lahka odločitev, sploh ob prenasičenosti trga z raznimi izdelki. Ko prideš pred polico z dezodoranti, si včasih kar izgubljena. Da boš lažje in bolj zdravo izbirala, smo zate pripravili nekaj nasvetov. Tudi, če si zaprisežena uporabnice določene znamke, si boš po branju tega članka morda premislila in presedlala na kaj bolj koži in zdravju prijaznega.

Kaj vse upoštevati pri izbiri dezodoranta?

1. Sestavine naj bodo 100% naravne.

Večina priznanih znamk dezodorantov ne temelji na naravnih sestavinah. Morda do sedaj temu sploh nisi posvečala pozornosti. Izberi takšnega, ki je naraven, saj ga navsezadnje na kožo nanašaš vsakodnevno, zato moraš poskrbeti, da je primeren.

2. Še posebej bodi pozorna na to, da ne vsebuje aluminija.

Zagotovo ne slišiš prvič, da so dezodoranti, ki vsebujejo aluminij, izjemno nevarni za naše zdravje, saj ga povezujejo z večjim tveganjem za obolelostjo z Alzheimerjevo boleznijo in rakom.

3. Izberi dezodorant, ne antiperspiranta.

Antiperspirant deluje tako, da zamaši tvoje pore in s tem telesu onemogoča, da bi izločalo znoj. Vsekakor pa se v določeni meri človek mora potiti in skozi kožo izločati strupe, zato takšna blokada nikakor ni dobra za tvoje zdravje.

4. Izberi takšnega, ki ne bo puščal madežev na oblačilih.

Ti je znano? Svetla oblačila, še posebej bele majice, na katerih se naredijo rumeni madeži? To ni tvoj znoj, to so posledice dezodoranta.

5. Bodi pozorna na to, ali je dezodorant testiran na živalih.

Bodi okolju in živalim prijazna in izberi takšnega, ki ga ne testirajo na živalih. Na milijone nedolžnih živali trpi in umira v mukah, ki jim jih prizadenejo prav ljudje, ki na njih testirajo kozmetične produkte.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo