KORISTNI NASVETI TIK PRED POTOVANJEM

Dandanes pripravljen kovček ni dovolj, ko se odpravljamo na novo potovanje, novo pustolovščino. S čim si lahko pomagamo, da pred daljšim potovanjem, na katerega moramo vzeti ‘vse’, česa ne pozabimo doma?

Najboljša rešitev je, da si predčasno naredite seznam stvari, ki jih morate vzeti s seboj za naslednje potovanje. S tem si boste olajšali iskanje tistih majhnih predmetov, ki se izgubijo v torbici in jih zadnji trenutek panično iščemo.

Ključavnica za zaklepanje kovčka

V primeru, da vaše prtljage na letalu ali avtobusu ne boste imeli na dosegu roke, na njo namestite varnostno ključavnico. Ta bo preprečila, da bi kdorkoli odpiral vaš kovček in brskal po vaših osebnih stvareh. Majhne ključavnice lahko kupite praktično v vsaki trgovini.

Uporabite torbo s čim več predali

Na ta način boste stvari lažje razporedili in na končni destinaciji tudi našli. Če ima potovalka več manjših predalov, lahko posebej spakirate toaletne pripomočke, spodnje perilo, hrano, brisače ipd.

Potovalna blazina

V primeru, da se odpravljate na daljše potovanje ali pa letite kratko razdaljo z nizkocenovnim letalskim prevoznikom, nikakor ne smete pozabiti na potovalno blazino. Ta naj bo iz mehkega, praktičnega in funkcionalnega materiala ter ne prevelika, da vam ne bo vzela preveč prostora.

Če veste, da boste na letališču preživeli veliko časa, je za vas idealna rešitev blazina LayOn. Več o njej si lahko preberete TUKAJ.

Manjša torbica za dokumente in denar

To sta 2 izmed glavnih stvari, ki jih moramo imeti ves čas varno pri sebi. Najbolje je, da si omislite manjšo torbico, ki jo pripnete okoli pasu (ali trupa) in do katere lahko dostopate samo vi. Tako bo vaš denar zmeraj skrbno varovan in skrit pred ostalimi.

Pravočasno na letališče

Ne pozabite, da vas letalo ne bo čakalo. V primeru, da še niste opravili ‘check in-a’, se na letališče odpravite vsaj 2 uri pred predvidenim poletom. V vsakem primeru je bolje, da ste tam mnogo prezgodaj kot prepozno.

Povzeto po: aló.co

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo