5 PREPROSTIH NAČINOV, S KATERIMI SE BOSTE LAŽJE ODPOVEDALI SLADKORJU

Sladkor je eno izmed živil, ki je najslabše za vaše zdravje. A odpovedati se mu popolnoma je izredno težko, saj ima skoraj vsaka hrana dodanega vsaj nekaj sladkorja. Kako se torej lahko najlažje odpoveste sladkorju?

Sami pripravljajmo hrano

Sicer nam bo to vzelo kar nekaj časa, a če bomo hrano pripravljali sami, bomo točno vedeli, koliko sladkorja smo potrebovali za posamezno jed. Lahko tudi kupite hrano brez sladkorja, ampak bo zagotovo dražja kot tista, ki ima dodan sladkor kot konzervans.

Manj sladkajmo čaj ali kavo

Popolnoma se odpovedati sladkorju je ogromna sprememba, še posebej, če zjutraj pijete izredno sladkano kavo ali čaj. Poskusite dodati le malenkost sladkorja. S tem se boste počasi navadili na manj sladkano.

Preskočite sladico ali jo vsaj zamenjajte za nekaj drugega

Če ste zelo navdušeni nad sladkorjem, potem se vam zdi nepredstavljivo, da ga nehate jesti. A najlažja rešitev je, da nehate jesti sladico po kosilu. Če vam je to nemogoče, vsaj razmislite, ali ne bi bilo bolje pojesti manj sladice ali pa jo zamenjati s sadjem.

Zamenjajte zajtrk

Kosmiči in jogurt so zagotovo vir skritega sladkorja, zato je najbolj pametno, da začnete zjutraj jesti nekaj drugega. Lahko si izberete rjavi sladkor ali kosmiče z manj sladkorja ali pa si pripravite jajca, ki imajo več proteinov in bodo poskrbela, da boste dlje časa siti.

Namesto soka pijte vodo

Če pijete veliko sladkih pijač, je to najbolj očiten in najlažji način, da zmanjšate vnos sladkorja. Namesto, da spremenite pijačo za tisto brez sladkorja, je najbolje, da začnete piti kar vodo.

 

Povzeto po: The Every Girl

K. R.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo