5 razlogov, zakaj je crkljanje dobro za tvoje zdravje

Ljudje smo narejeni tako, da potrebujemo fizični stik z drugimi ljudmi. Dotikanje je jezik ljubezni, pa naj gre za prijateljski, družinski ali romantični odnos. Preberi, zakaj crkljanje s tvojim partnerjem zelo ugodno vpliva na vajino zdravje in počutje.

Objemi so dobri za srce

Spolnost je ključnega pomena v romantičnem razmerju, ravno tako pa so tudi objemi in crkljanje. Raziskave so pokazale, da objemi zelo ugodno vplivajo na delovanje srca, saj uravnavaja krvni pritisk.

Več oksitocina = več sreče

Oksitocin je znan kot hormon sreče. Več kot ga sprošča naše telo, bolje se počutimo. Crkljanje je zato zelo pomembno za naše dobro počutje – zmanjpuje stres, anksioznost in depresijo. Vse, kar moraš narediti je, da objameš in pobožaš svojega dragega.

Skupno dihanje ugodno vpliva na delovanje srca

Ko sta objeta, se počasi usklajuje tudi vajino dihanje. Ko ga uskladita, bosta občutila srčni utrip drug drugega in občutek je fenomenalen.

Crkljanje sprošča

Ko si v objemu nekoga, ki ga imaš rada, si verjetno zelo sproščena. Ljudje v današanjem hitrem tempu življenja zelo težko najdemo trenutek, da se sprostimo, kar slabo vpliva na naše zdravje.

Bolj kvaliteten spanec

Pari, ki spijo skupaj, dokazano spijo bolje kot takrat, ko so sami. Ne rabita spati objeti, če vama tako ne ustreza. Dovolj je, da čutita bližino drug drugega, se dotikata …

Komentarji
Morda vas bo zanimalo