5 živil, ki preprečujejo izpadanje las

Imaš težave z izpadanjem las? Ali pa bi rada svoje lase le preventivno zaščitila? Spodnja živila dokazano preprečujejo prekomerno izpadanje las, krepijo lase in poskrbijo, da so bolj močni ter sijoči. Čimprej jih vključi na svoj jedilnik.

Ribe

Nekatere vrste rib vsebujejo zelo zdrave maščobne kisline, med katerimi so tudi omega-3 maščobne kisline. Privošči si tuno, sardele ali lososa – so polni vitamina D, B, beljakovin, selenija. Vse to preprečuje izpadanje las.

Jajca

Jajca so za lase čudežno živilo, saj vsebujejo točno tiste vitamine, minerale in hranila, ki jih potrebujejo tvoji lasje. Beljakovine, ki se nahajajo v jajcih, so ključnega pomena za zaščito pred izpadanjem las.

Zelena zelenjava

Upamo, da jo maraš, saj ni odlična le za tvoje lase, ampak tudi za splošno zdravje in dober imunski sistem. Najbolj zdrava je špinača, ohrovt, brokoli …

Nekatere vrste sadja

Predvsem jagodičevje, češnje, grozdje in pomaranče so odlični za preprečevanje izpadanja las.

Oreščki in semena

Orehi, indijski oreščki, mandlji, laneno seme in chia seme so bogat vir vitamina E, cinka, selenija in omega-3 maščobnih kislin, ki učinkovito preprečujejo prezgodnjo izgubo las.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo