To so trenutno najbolj popularne in trendovske jedi po vsem svetu

Različne države imajo različne kulinarične prakse, rituale in navade. Pa vendar se zdi, da si v zadnjih letih vsi “sposojamo” recepte drug drugega. Kulinarika oddaljenih držav postaja vse bolj popularna pri nas, globalizacija je naredila svoje. Praktično v katerokoli večje slovensko mesto se boš odpravila, boš po vsej verjetnosti naletela na vsaj eno “tujo” restavracijo, kot je azijska, italijanska, kitajska, indijska, japonska, korejska … Katere jedi pa veljajo za najbolj popularne po vsem svetu? Presenečena boš.

Ribe v konzervi

Trend, ki je trenutno zelo priljubljen po vsem svetu. Gre namreč za hitro in enostavno živilo, ki je lahko osnova odličnim receptom, lahko pa jih poješ tudi samostojno, s popečenim toastom v obliki namaza ali v solati.

Kulinarika vzhodnega mediterana

Vse bolj popularna postaja kulinarika vzhodnega mediterana; si že jedla libanonsko, izraelsko ali palestinsko hrano?

Suši

Suši je lahko prava umetnost. Včasih je imelo veliko ljudi predsodke, danes jih ima vedno manj. Če si suši pripraviš doma, si lahko tudi zelo izvirna in domiselna. Suši je lahko morski, mesni, vegetarijanski ali celo veganski.

Močne začimbe

Vse bolj popularna postaja tudi uporaba močnih začimb, ki jih slovenska kuhinja sicer ne uporablja. Čili, kajenski poper, curry, kurkuma – vse to so začimbe, ki so odlične za zdravje, obenem pa lahko neverjetno izboljšajo okus jedi.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo