5 ZNAKOV, DA SI PRIPRAVLJENA IMETI OTROKA

Razmišljaš o tem, da bi bil morda pravi čas, da postaneš mama, ampak nisi povsem prepričana, če si že pripravljena imeti otroka? Otrok je velika in resna odločitev, o kateri moraš dobro razmisliti, načrtovati veliko stvari in se o marsičem pogovoriti s partnerjem. Pomembno je, da sta pripravljena imeti otroka oba – če ima eden od vaju pomisleke, jih najprej razrešita. Nikamor se ne mudi, leta te ne bodo povozila. Bolje kasneje, kot pa da obžaluješ. Da ti bo lažje, smo pripravili znake, ki kažejo na to, da si pripravljena imeti otroka. Če se najdeš v večini, je to dober znak. Če ne, raje še enkrat razmisli.

1. Pripravljena si na prvo mesto dati nekoga drugega.

Ko boš imela otroka, na prvem mestu nikoli več ne boš ti. Morda si v zvezi navajena, da najprej poskrbiš zase – z otrokom ne bo tako. Ne glede na to, kakšne so tvoje potrebe, boš najprej morala poskrbeti, da so zadovoljene otrokove potrebe. Šele nato si lahko privoščiš čas zase (ki ga bo na začetku bolj malo). Marsičemu se boš morala odpovedati in biti pripravljena na vse – tudi takrat, ko se ti ne bo ljubilo.

2. S partnerjem sta finančno stabilna.

Oba imata stabilne službe, redno plačo in nekaj prihrankov. Pripravi se, z otrokom se mesečni stroški precej dvignejo. Če se že sedaj soočata z denarnimi težavami, najprej raje počakajta, da si opomoreta.

3. Imaš trdno in zdravo razmerje.

Tokrat nista več v igri samo vidva, ampak tudi otrok. Če si ne zaupata, vajino razmerje pa je nestabilno, potem še nista pripravljena na otroka. Nikar ne misli, da lahko otrok reši vajine prepire. Še huje bo, za vse tri.

4. Oba sta zrela in odgovorna.

Dobro se pogovorita o tem. Razmisli, kako poteka vajin način življenja, če sta dovolj zrela in odrasla, da premoreta vzgajati majhno človeško bitje. Če še vedno živita na “študentski” način, vsak vikend zahajata v klube in se težko izogneta več kozarcem alkohola, morda še nista pripravljena na otroka. Pomisli, kakšne vrednote imata in kaj resnično želita.

10 ZNAKOV, DA SI PARTNER ŽELI IMETI OTROKA Z VAMI

5. Doma imata dovolj prostora za dojenčka.

Si razmišljala, kje bo otrok spal? Kje bo kasneje, ko bo odraščal? Kakšni so vajini plani za prihodnost?

 

Povzeto po: Bustle

Komentarji
Morda vas bo zanimalo